Kamu Kamu u prahu 100g
Kamu Kamu u prahu je bogat aminokiselinama i bioflafonoidima, ova biljka pokazala se vrlo efikasnom u lečenju neplodnosti, zubobolje i Parkinsonove bolesti, ali i protiv herpes virusa, jer sadrži anti – herpetične fito – hemikalije.
Camu Camu pomaže kod emocionalne uznemirenosti i bolnih menstruacija, a u Brazilu se koristi za jačanje, sjaj i vitalnost kose. Osim što obnavlja kožu i poboljšava funkcije mozga, ovo supervoće je dobra prevencija za nastanak očne mrene, naročito u poznim godinama.
Velika prostranstva šuma Amazonije prekriva biljka Camu Camu (Myrciaria dubii), čiji crveno – zelenkasti plod, zbog visokog sadržaja vitamina C i dragocenih hranljivih materija, slovi za supernamirnicu.
Naime, ovo voće u svežem stanju sadrži 30 do 60 puta više vitamina C od pomorandže, a sušeno u obliku praha pruža i do 600 puta više vitamina C.
Kamu Kamu prah se dobija organskom preradom svežih plodova:
Pranje, čišćenje, sušenje na niskim temperaturama. Prah se proseje i skupe se samo najmanje čestice. Gotov proizvod je 100 posto čisti dehidrirani prah s 18 – 20 posto prirodnog vitamina C.
Lekovito dejstvo:
- Jačanje imuniteta
- Bolja apsorbcija gvožđa
- Ublažavanje tegoba kod virusnih infekcija i bakteriskih infekcija
- Kod migrene i depresije
- Kod problema sa čirevima, herpesom i crvenilom kože
- Kod čireva, crvenila kože i kod prehlada.
Iako izgledom podseća na veliku bobicu ili šljivu, a ukusom na hibiskus i borovnice, gotovo nikad se ne konzumira sveže, jer je izrazito kiselo. U svežem obliku koristi ga samo lokalno stanovništvo Perua i Brazila, a inače se suši i melje u prah, kakvo dolazi i na naše tržište (prodavnice zdrave hrane).
Prah se dodaje smutijima`ili voćnim napicima za pojačavanje ukusa, a može se nabaviti i u obliku ekstrakta, kao dodatak ishrani i prirodan izvor vitamina C.
Primena je veoma jednostavna:
Jedna kašičicu praha umeša se u voćnu salatu, jogurt, sok ili `smuti` i ako je potrebno, zasladi se nekim prirodnim zaslađivačem (npr. agavin sirup). Mogu ga koristiti svi, čak i deca i trudnice, jer nisu zabeležene nikakve neželjene posledice uzimanja ovog voća.
Voćni sok:
Oljuštiti i iseckati dve jabuke, jednu pomorandžu i jednu bananu, pa dodati jednu kašiku Kamu kamua. Sve staviti u blender, izmiksirati i polako piti. Ovako hranljiv sok može biti i savršeni doručak.
Limunada:
Napraviti sok od jednog limuna, pa dodati 3 dl vode, jednu kašiku Camu Camu praha, šaku godži bobica i dve kašike sirovog Agava sirupa.
Sve izmiksirati u blenderu. Ovakva limunada sjajna je preventiva protiv raznih bolesti i pogodna je za sva godišnja doba, posebno za letnje mesece.
Pakovanje 100g We are one