Kinoa trio organska 200g Superfood

315 RSD

Kinoa trio jača celo telo i greje telo i tonificira bubrege.

Nema na zalihama

Kinoa trio organska 200g

Kinoa trio je izuzetno bogat izvor važnih nutrijenata poput kalcijuma, gvožđa, fosfora, mangana, bakra, selena i vitamina B grupe. Postoje tri vrste kinoe: crvena, bela i crna, i sve tri su izuzetne po svojim nutritivnim svojstvima i dobrobitima koje donose zdravlju.

Ova kombinacija belih, crvenih i crnih semenki kinoe ne samo što je hranljiva, već nudi i raznolikost ukusa i tekstura.

Bez glutena:

U vreme kad se sve više ljudi opredeljuje za ishranu bez glutena, kinoa predstavlja idealan izbor jer ne sadrži ovaj sastojak. To je posebno važno za osobe s celijakijom ili one koje žele smanjiti unos glutena.

Proteinima bogata hrana:

Kinoa je posebno cenjena zbog visokog sadržaja proteina, što je ključno za vegetarijance i vegane. Jedna šolja kuvane kinoe obezbeđuje značajan deo dnevnog unosa proteina, a što je još važnije, sadrži svih osam esencijalnih aminokiselina, što je retko kod biljnih izvora proteina.

Podrška za zdravlje hrskavice:

Nedavna istraživanja pokazuju da kinoa, zahvaljujući aminokiselini lizinu, može doprineti obnovi hrskavice. Ova supstanca ima ulogu u regeneraciji kolagena, ključnog za zdravlje zglobova.

Dobar izvor vlakana:

Kinoa je bogata biljnim vlaknima koja su ključna za zdravlje digestivnog sistema i regulaciju holesterola. Kuvana kinoa pruža čak 21% preporučenog dnevnog unosa vlakana, što je dvostruko više nego kod većine drugih žitarica.

Antiinflamatorna svojstva:

Kinoa je bogata flavonoidima poput kvercetina i kempferola, koji imaju snažna antiinflamatorna, antiviralna i antikancerogena svojstva. Ova svojstva čine je posebno korisnom u periodima povećanog stresa.

Upotreba:

Kinoa se brzo kuva, za samo 12 do 15 minuta, što je odlično za užurbanu svakodnevicu. Može se koristiti kao glavno jelo, prilog ili dodatak salatama.

Takođe, može se koristiti za pripremu vegetarijanskih burgera ili samleti u brašno za pečenje. S obzirom na svoju hranljivost i jednostavnu pripremu, kinoa je postala neizostavan deo mnogih jelovnika.

Nutritivne vrednosti (na 100g)

  • Energetska vrednost 1539KJ/368kcal
  • Masti: 6g
  • Ugljeni hidrati: 53g
  • od kojih šećeri: 0g
  • Proteini: 14g
  • Vlakna: 7g
  • So: 0g

Pakovanje 200g Superfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top