Matični sok od crne ribizle 500ml Plavo

799 RSD

Crna ribizla pomaže i u borbi protiv upale zglobova, urinarnih infekcija i anemije.

Matični sok od crne ribizle 500ml

Matični sok od crne od ribizle je pun antocijanina, koji su zaslužni za njenu tamnu boju. Antocijanini su vrsta antioksidanasa koji se nalaze u velikoj količini u crnoj ribizli.

Crna ribizla je dobra i u borbi protiv upale zglobova, urinarnih infekcija i anemije. Što se tiče lečenja urinarnih infekcija sokom od crne ribizle. U poslednje vreme naučnici tvrde da je crna ribizla isto toliko korisna koliko i brusnica.

Crna ribizla kao i brusnica i borovnica, sadrže proantocijanid, koji zaustavlja da bakterije napadaju zid urinarnog trakta sprečavajući njihovo prisustvo i izazivanje infekcije.

Ovo niskokalorično voće sadrži ugljene hidrate, dijetalna vlakna i proteine. Prebogata je karotinom, koji mu daje boju, a, osim toga, pomaže sintezu vitamina A. On štiti sluzokožu i pospešuje razmenu materija na ćelijskom nivou.

Ribizla sadrži zavidne količine vitamina B1, B2 i B6, niacina, kao i vitamina E. Poznata je i korist pića ili vina bogatih flavonoidima na krvne sudove i u laboratorijskim uslovima je dokazan uticaj na smanjenje bolesti krvi.

Oni mogu da smanje pravljenje malih ugrušaka koji oštećuju ćelije krvnih sudova. Takođe, ti mali ugrušci ispuštaju štetne hemikalije koje mogu da povećaju stvaranje lošeg holesterola .

To može dovesti su suženja krvnih sudova i eventualno do povećanog krvnog pritiska. Čak su neka istraživanja pokazala da crna ribizla utiče na poboljšani protok krvi u rukama, što će čak dovelo do ukočenosti u ramenu nakon rada za računaru.

Sadržaj vitamina C je čak tri puta veći nego u pomorandže.

Neke od koristi vitamina C su da on stvara kolagen, koji je bitan za strukturni materijal u kostima, zubima, koži, ligamentima, tetivama i hrskavici. On takođe pomaže telu da apsorbuje gvožđe, podiže imuni sistem, pomaže u bržem opravku od prehlade i gripa, a deluje i kao antioksidans.

Uklonja toksine i slobodne radikale, najpre iz creva, a potom i iz celog organizma. Njegova antioksidativna vrednost je veća čak i od sličnih napitaka poput zove i brusnice.

Poboljšava vid, jer sadrži vitamin A i beta-karoten.

Osim toga, poznato je i kako ovaj napitak pozitivno utiče na zdravlje pluća. On štiti od razvoja malignih ćelija i tkiva na ovom organu. Ovaj prirodni napitak prebogat je antiocijanom, vrstom fenola koji sprečava razvoj kancera. Odličan i kao prevencija kod tog teškog oboljenja, ali i kao prirodni lek za obolele.

Matični sok je čisti voćni sok dobijen prvim ceđenjem voća, koji sadrži isključivo prirodne arome i vodu iz voća. Ovaj sok zadržava sve hranljive materije poreklom iz moćnog supervoća. Sadrži visokovredne fitoelemente, vitamine i minerale, izuzetno je intenzivnog ukusa i povoljno utiče na očuvanje zdravlja i podizanje energije!

Nakon branja, voće se pere, zatim presuje i sok se pasterizuje bez filtriranja. Pasterizacija se obavlja samo nekoliko sekundi na 80 stepeni, nakon čega se sok hladi.

Matični sok je dakle sok od kvalitetnog voća koje je korišćeno brzo nakon branja, dobijen hladnim presovanjem i pasterizovan bez dodatka vode, šećera i aditiva.

Matični sokovi osmišljeni su sa ciljem da na ukusan i potpuno prirodan način osiguraju našem organizmu neophodne vitalne nutrijente.

Sastav:

100% pasterizovana ceđena crna ribizla.

Način upotrebe:

0.3-0.5 dl svakodnevno. Nakon otvaranja sok čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 3 dana.

Pakovanje 500ml Plavo

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top