Milk Thistle Sikavica Silimarin u prahu 75g

780 RSD

Silimarin pruža značajne benefite za zdravlje jetre. Ovaj izvor silimarina je poznat po svojoj sposobnosti zaštite jetrenih ćelija od štetnih slobodnih radikala i spoljašnjih agenasa, posebno nakon konzumiranja alkohola.

Sikavica Milk Thistle Sikavica silimarin u prahu 75g  

Milk Thistle Sikavica Silimarin u prahu, kao dodatak ishrani, pruža značajne benefite za zdravlje jetre. Ovaj izvor silimarina je poznat po svojoj sposobnosti zaštite jetrenih ćelija od štetnih slobodnih radikala i spoljašnjih agenasa, posebno nakon konzumiranja alkohola.

Sastav: Organska sikavica (silimarin) u prahu

Sikavica je bogat flavonoidima koji poseduju antioksidativna i protivupalna svojstva. Redovna konzumacija sikavice može organizmu da efikasno eliminira toksine iz jetre, bubrega i žučne kese, dok istovremeno podstiče regeneraciju novih ćelija.

Način delovanja Sikavice na jetru i krvne sudove.

Glavni aktivni sastojak sikavice poznat kao Silimarin je kombinacija flavanolignana koja je naučno potvrđeno efikasna u obnavljanju funkcije jetre.

Silimarin doprinosi povećanju nivoa glutationa u jetri za 35%, a glutation je ključni antioksidans koji štiti jetru, a čiji nivo opada pod uticajem svakodnevnih toksina. Preporučuje se osobama koje često konzumiraju alkohol i masnu hranu, i dokazano je da pomaže u ublažavanju mamurluka.

Studije su pokazale poboljšanja u funkciji jetre kod osoba s jetrenim oboljenjima koje su koristile Silimarin, što ukazuje na mogućnost smanjenja upale i oštećenja jetre.

Iako je potrebno dodatno istraživanje da bi se bolje razumelo njezino delovanje, veruje se da Silimarin smanjuje oštećenje jetre prouzrokovano slobodnim radikalima koji nastaju tokom metabolizma toksičnih supstanci u jetri.

Jedno istraživanje je takođe pokazalo da sikavica može produžiti životni vek osoba s cirozom jetre izazvanom alkoholizmom.

Sikavica se pokazala kao hepatoprotektivna i hepatoregenerativna, povećava nivo glutationa u jetri, a bitno je napomenuti da ne stimuliše lučenje žuči, što je čini prikladnom u situacijama kada su klasične biljke za drenažu kontraindikovane, kao što su opstrukcije žučnih puteva, žučni kamenci, teška jetrena oboljenja ili karcinom jetre.

Način upotrebe:

dva puta dnevno 1 kafenu kašičicu sikavice (oko 3g) popititi posle obroka sa malo tečnosti.

Nutritivna vednost na 100g:

  • Energetska vrednost: 1130 kJ / 270 kcal
  • Masti: 7,7 g
  • od kojih zasićene: 1,6 g
  • Ugljeni hidrati: 5,8 g
  • od kojih šećeri: 1,2 g
  • Proteini: 20,0 g
  • Soli: 0,03 g

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente sikavice u svojoj praksi.

Pakovanje 75g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top