Proso organski Biošpajz 200g

220 RSD

Proso povećava baznost organizma.Pogodan za dijabetičare.

 

Proso organski Biošpajz 200g

Zbog veće količine biljnih vlakana organski proso daje duži osecaj sitosti. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Žitarica koja ne sadrži gluten a ima približno isti procenat belančevina kao i pšenica.

Povećava baznost organizma a smanjuje njegovu kiselost. Na taj način sprečava rast i razvoj bakterija i gljivica jer se ponaša kao fungicid.

Konzumacija prosa povećava baznost organizma tako da spada u alkalne žitarice.

Blago slatkastog ukusa i orašaste teksture, sadrži vitamine B kompleksa i prirodni je izvor minerala. Ova žitarica je bogata vitaminom B, nijacinom,B6, B17, kalcijumomm, folnom kiselinom, natrijumom, gvožđem, cinkom i magnezijumom.

Ima visok procenat aminokiselina. Ljudima koji imaju problema sa tiroidnom žlezdom ne preporučuje se velika konzumacija prosa, jer ono sadrži inhibitore tiroidne peroksidaze. Najbolja žitarica protiv prekomernog rasta kandide (Candida albicans).

Dobro je za dijareju (tostirati proso pre kuvanja), protiv povraćanja (supa od prosa), za probleme sa varenjem i dijabet. Nije preporučljiv kod onih koji imaju loše varenje koje se manifestuje konstantnim vodenim stolicama.

Namena:

Sastav: proso iz organskog uzgoja

Način pripreme:

Kuva se u odnosu 1 de o žitarica i 2,5 šolje vode. Kada tecnost počne da vri smanjiti temperaturu i kuvati 15 minuta.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1582kJ/378Kcal

Proteini 11g

Ugljeni hidrati 65g

od kojih šećeri 1g

Masti 4g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Biljna vlakna 3g

So 0g

Pakovanje 200g Biošpajz 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top