Proso organski Biošpajz 200g

220 RSD

Organski proso je blago slatkastog ukusa sa orašastom teksturom, predstavlja izuzetno korisnu žitaricu koja je sve popularnija među ljubiteljima zdrave ishrane.

Organski proso 200g Biošpajz

Organski proso je blago slatkastog ukusa sa orašastom teksturom, predstavlja izuzetno korisnu žitaricu koja je sve popularnija među ljubiteljima zdrave ishrane.

Sastav:

100% oljušteni organski proso

Osim što je ukusan i hranljiv, proso je bogat izvor vitamina B kompleksa i minerala, što ga čini dragocenim dodatkom svakodnevnoj ishrani. Ono što ga čini posebno atraktivnim je činjenica da je prirodno bez glutena, čime zadovoljava potrebe osoba koje su alergične ili intolerantne na gluten, kao i one koje se opredeljuju za bezglutensku ishranu iz drugih razloga.

Kada je reč o hranljivim sastojcima, ova žitarica  se može pohvaliti i sadržajem nijacina, kalcijuma, folne kiseline, natrijuma, gvožđa, cinka i magnezijuma. Ova impresivna kombinacija hranljivih materija doprinosi opštem zdravlju organizma na mnoge načine.

Zahvaljujući svojoj alkalnoj prirodi, doprinosi povećanju baznosti organizma, čime se sprečava rast bakterija i gljivica. Osim toga, njegove nutritivne vrednosti su korisne i za probavu, regulisanje nivoa šećera u krvi, jačanje imuniteta, očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova, kao i za održavanje gustine kostiju i kvaliteta kože, kose i noktiju.

Ljudima koji imaju problema sa štitnom žlezdom ne preporučuje se konzumacija prosa, jer ono sadrži inhibitore tiroidne peroksidaze.

Priprema:

U tri šolje vode dodati šolju opranog prosa, poklopiti i kuvati na tihoj vatri 30 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da odstoji još 30 minuta.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1582kJ/378Kcal

Proteini 11g

Ugljeni hidrati 65g

od kojih šećeri 1g

Masti 4g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Biljna vlakna 3g

So 0g

Pakovanje 200g Biošpajz 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top