Pahuljice od prosa bez glutena 300g Slavuj

250 RSD

Visok sadržaj gvožđa, i zbog toga se preporučuju kao proizvod koji povećava hemoglobin u krvi.

Pahuljice od prosa bez glutena 300g

Pahuljice od prosa su pripremljene od odabranih zrna prosa, koja su spljoštena u tanke pahulje, bez dodatka, bez konzervansa. Sadrže vitamine i  minerale.

Proso je žitarica prijatnog, slatkastog ukusa i podseća na orašaste plodove. Ukusna je ljudima jednako koliko i životinjama pa se vekovima koristi za njihovu ishranu. Žitarica bogata biljnim vlaknima, pa blagotvorno deluje na gastrointestinalni trakt i obnavlja narušenu crevnu floru. Takođe je bogato belančevinama i biljnim proteinima.

Odlična je alternativa za sve one koji ne jedu meso i namirnice životinjskog porekla. Zbog ovakvih svojstava omiljena je hrana vegeterijancima.

Od vitamina sadrži kompleks vitamina B, značajne količine niacina, riboflavina i tiamina. Zatim, vitamin A, C, D i E u znatnim količinama pa je ova žitarica poznata kao manirnica koja stimuliše imuni odgovor organizma.

Od minerala sadrži sve najvažnije za normalno funkcionisanje organizma, a posebno se ističe po velikoj koncentraciji fosfora. Pored fosfora tu je i zavidna količina gvožđa, koje direktno utiče na imunoglobin.

Kao hrana pomaže kod lečenja anemije i za nadoknadu manjka gvožđa u organizmu. Sadrži, kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan, natrijum, flor i jod.

Proso kao namirnica može da utiče na nivo šećera u krvi. Ima niži glikemijski index od drugih žitarica.

Čak se smatra da smanjuje mogućnost oboljevanja od dijabetesa tipa 2 i to zbog svog bogatog mineralnog sastava a pre svega velikih količina magnezijuma. Preporučuje aktivnim sportistima jer je bogato belančevinama i proteinima pa štiti i obnavlja mišićnu masu.

Odlika prosa jeste visok sadržaj gvožđa, i zbog toga se preporučuju kao proizvod koji povećava hemoglobin u krvi. Izbacuje suvišne mineralne soli iz organizma. Najbogatiji vitaminom A, koji potpomaže zadržavanju vlage u tankim kožnim slojevima, kao i regeneraciji ćelija.

Preporučuju ljudima koji su skloni gojaznosti, zato što se ne taloži u vidu masti, već naprotiv uzima masti iz organizma i izbacuje ih.

Uputstvo za pripremu ukusnog i zdravog doručka, za 10 minuta.

Pahulje prelijte u odnosu 1:2 ( toplom vodom, toplim mlekom, pripodnim sokom, jogurtom).

Promešajte, i ostavite da odstoji i pretvorili ste svoj doručak u topli dezert.🍵

Prijatno!😊

Dodajte:

🥝🍌🍓🥑🍐🍏🍒🍎🥥🍫 ma šta god vam padne napamet.

Nutritivna vrednost na 100g:

Kalorije 345 kcal

Belančevine 9g

Masti 2g

Od toga celuloza 7g

Pakovanje 300g Slavuj

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top