Organska Spirulina u tabletama 400kom We Are One

850 RSD

Spirulina je odličan izbor superhrane. To je namirnica koja prirodno sadrži najviše proteina (čak i do 65%), koji su biološki kompletni, jer sadrži sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

 

Organska Spirulina u tabletama 400kom

Sastav: 100% organska spirulina u tabletama Odličan izbor superhrane.

To je namirnica koja prirodno sadrži najviše proteina (čak i do 65%), koji su biološki kompletni, jer sadrži sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

Plavozelena alga u obliku spirale. To je jedan od najstarijih oblika fotosintetskih životnih formi koji stvaraju kiseonik i koji su omogucile evoluciju viših oblika života u prirodi. Ona je besmrtan organizam koji se obnavlja vec 3 milijardi godina i sadrži mudrost i iskustvo prirode upisane u svom DNK. Ona je najpotpuniji i najmoćniji izvor hrane u svetu.

To je bogat izvor hranljivih materija u koncentracijama većim od bilo koje hrane, povrca, voća, semenja ili biljaka i ima brojne koristi za ljudski organizam. Na taj način sadrži 4 puta više proteina od mesa i 5 puta više od jaja.

Zanimljivo je da ima više kalcijuma za čak 300 puta, nego što ga ima u mleku i da ima više proteina nego u goveđem mesu.

Za vreme njenog rasta, upija skoro sve neophodne minerale za nesmetano funkcionisanje ljudskog orgnizma. Ima paletu potpuno prirodnih pigmenata, koji omogućavaju sintezu enzima, potrebnih za regilisanje metabolizma. Najbitniji pigment je fikocijanin, koji jača i stimuliše imuni sistem. „Zelena krv“ kako zovu hlorofil, prečišćava telo.

Ima hlorofila u izobilju i sličan je hemoglobinu u čovekovoj krvi. Poseduje kompleks alfa, beta i gama karotenoida, koji obezbeđuju izuzetno snažnu zaštitu tela i prirodni su antioksidansi.

Redovno korišćenje spiruline pomaže izbacivanju štetnih toksina iz organizma, uravnotežava PH, poboljšava krvu sliku i smanjuje krvni pritisak.

Beta karoten koji sadrži, najefikasniji je nutrijent u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju zdrave stanice.

Pomaže u prevenciji dijabetesa, stabilizuje nivo šečera u krvi i štiti gušteraču i stanice koje proizvode insulin. Neutrališe proizvodnju interleukina 4, koji učestvuje u nastajanju alergija. Smanjuje nivo holesterola i koristan je kod nastajanja prekomerne težine, jer smanjuje potrebu za jelom, uklanja celulit i omogućava bolji rad digestivnog sistema.

Da ima neverovatnu moć u suzbijanju upala u čovečijem telu, dokazala su naučna ispitivanja. Ovaj naučni dokaz je izuzetno važan, kao prevencija kod lečenja upalnih bolesti, artritisa pa i reume. Snažan antioksidans koji ona sadži u je zeaksantin, ima 8 puta jače delovanje od beta karotena. On ujedno štiti oči, nervni sistem i mozak.

Otkriveno je da efikasno štiti od štetnog zračenja te je zbog toga bio korišten u Černobilu nakon nuklearne katastrofe. Podiže nivo energije, poboljšava pamćenje i koncentraciju, poboljšava rad mozga.

Lekovito dejstvo:

  • Antioksidativna i antiinflamatorna svojstva
  • Detoksikator organizma
  • Regulaciju telesne težine
  • Jača imunitet antivirusnim svojstvima
  • Poboljšava fizičke performanse kod sportista
  • Antialergijaska svojstva
  • Bogata gvožđem
  • Sadrži veliku količinu hlorofila.

Nutritivna vrednost:

Sadrži  beta karoten koga ima 39 puta više, nego u šargarepi, vitamine C i K, omega-3 i 6 masne kiseline, uključujući i GLA (gama linolenska kiselina), koja se u tom obliku nalazi samo u majčinom mleku. Sadržaj gvožđa je veći za čak 23 puta, nego kod spanaća. Ima 3 puta više kalcijuma od mleka, a bogata je i ostalim mineralima kao što su cink, selen, magnezijum i fosforom.

Sadrži vitamine:

A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, beta caroten, C, colin, D, E, lutein zeaksatin i K.

Proteine:

triptopan, treonin, isoleucin, leucin, lisin, metionin, cistin, penalalanin, tirosin, valin, arginin, histidin, alanin, aspartik acid, glutamik acid, glicin, prolin i serin, a sadrži još karbohidrate i fat.

Minerale:

magnezijum, selen, fosfor, iron, kalcijum, mangan, sodium, cink i potasium. Posebno je važno reći da je bogata gvožđem i da ga ima 23 puta više nego u spanaću kao i više beta karotena nego u šargarepi.

Način upotrebe:

Ako tek počinjete sa korišćenjem spiruline, postupno dođite do ukupne doze: Za prva dva dana, 1 tablete dnevno. Za sledeća dva dana, uzeti 2 tablete dnevno.

Za sledeća dva dana uzeti 3 tablete dnevno, itd., dok ne dođete do željene doze od 3-6 tablete. Uzmite tabletu s vodom neposredno pre obroka. Kad želite da smršate, tablete uzimajte sa velikom čašom vode pola sata pre jela.

Možete uzeti dnevni unos odjednom ujutro, ili u podeljenim dozama ravnomerno tokom dana. Bolje je ne uzimati uopšte spirulinu u večernjim satima. Jer se može desiti da će te biti previše aktivni kada budete želili da zaspite. To je svakako rešenje ako morate da raditi do kasno u noć, ili ako se imate večernji izlazak.

Savet:

Pijte puno vode svaki dan. Spirulina podržava prirodne procese čišćenja vašeg organizma.

Pakovanje 400 tableta We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top