Organska Spirulina u tabletama 400kom

850 RSD

Spirulina je odličan izbor superhrane. To je namirnica koja prirodno sadrži najviše proteina (čak i do 65%), koji su biološki kompletni, jer sadrži sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

 

Ova organska spirulina dolazi u obliku tableta, pakovana sa 400 komada. Predstavlja izvanredan izbor kao superhrana.

Plavozelena alga koja raste u obliku spirale, prirodno je bogata proteinima, sa sadržajem koji može doseći i do 65%. To je čini kompletnom namirnicom sa svim esencijalnim i neesencijalnim aminokiselinama.

Ova drevna alga, prisutna na Zemlji već 3 milijarde godina, nosi u sebi prirodno bogatstvo hranljivih materija zapisanih u DNK. Sadrži koncentracije nutrijenata koje nadmašuju mnoge druge namirnice, povrće ili voće, uključujući i meso i jaja.

Spirulina u tabletama je odličan izvor kalcijuma, čak 300 puta veći nego u mleku, i proteina, prevazilazeći goveđe meso.

Tokom svog rasta, ona apsorbuje sve potrebne minerale za ljudski organizam, uključujući i prirodne pigmente koji podržavaju enzime neophodne za regulaciju metabolizma.

Fikocijanin, ključni pigment spiruline, jača imuni sistem, dok prisustvo hlorofila čisti telo, slično hemoglobinu u ljudskoj krvi. Kompleks karotenoida pruža snažnu zaštitu kao prirodni antioksidansi.

Redovna konzumacija pomaže u eliminaciji toksina iz tela, uravnotežava pH, unapređuje krvnu sliku i smanjuje krvni pritisak.

Beta karoten, dominantan u spirulini, efikasno neutrališe slobodne radikale, čime doprinosi prevenciji dijabetesa i stabilizaciji nivoa šećera u krvi.

Ova superhrana smanjuje nivo holesterola, pomaže u kontroli telesne težine, i efikasno suzbija upalne procese u telu, što je podržano naučnim istraživanjima.

Snažni antioksidansi u spirulini, poput zeaksantina, štite oči, nervni sistem i mozak, dok je dokazano da štiti organizam od štetnog zračenja.

Spirulina sadrži širok spektar vitamina, minerala i proteina, uključujući omega-3 i omega-6 masne kiseline.

Koncentracija gvožđa je čak 23 puta veća nego u spanaću, dok sadrži tri puta više kalcijuma od mleka, i obiluje ostalim mineralima kao što su cink, selen, magnezijum i fosfor.

Preporučena doza se postepeno povećava, počevši od 1 tablete dnevno, uzimanjem sa vodom neposredno pre obroka.

Može se uzimati ravnomerno tokom dana, ali se preporučuje izbegavanje konzumacije u večernjim satima kako bi se izbegla prekomerna aktivnost.

Sastav tableta:

100% organska Spirulina je potpuno prirodna, bez ikakvih dodataka konzervansa, lako se vari i prikladna je za sve uzraste. Predstavlja izvrsnu alternativu veštački proizvedenim mineralima i vitaminima.

Evo nutritivnih vrednosti na 100g:

Energetska vrednost: 1207 kJ / 336 kcal

Masti: 1g

Od toga zasićene masti: 0.5g

Ugljeni hidrati: 13.1g

Od toga šećeri: 0.1g

Proteini: 65.4g

Vlakna: 5.1g

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 400 tableta We Are One

Cena se redovno ažurira
Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top