Papaja prah lista 300g Eterra

1.290 RSD

Papaja prah lista ima antitumorski učinak u borbi s tumorom grlića materice, dojke, jetre, pluća i gušterače. Papaja je odlična za dijabetes.

 

Papaja prah lista 300g

Papaja prah lista ima antitumorski učinak u borbi s tumorom grlića materice, dojke, jetre, pluća i gušterače. Odlična za dijabetes.

Ekstrakt lišća papaje pospešuje nastanak ključnih molekula vitalno važnih za regulaciju i jačanje imunološkog sistema u našem organizmu.

Prah od lista papaje bogat je enzimom papainom, koji pomaže oslabljenom pankreasu da vari proteine da ne postanu toksični u crevima. Bogat je enzimom papainom i kimopapainom, koji pomažu varenje razlažući proteine iz hrane u amino-kiseline.

Upotreba praha papaje nakon jela poboljšava varenje, sprečava nadimanje i hronične probavne smetnje (dispepsiju).

Kako starimo, u stomaku i pankreasu stvaramo sve manje digestivnih enzima, što dovodi do neefikasnog varenja proteina i preteranog rasta loših bakterija u našem gastrointestinalnom traktu. U zaustavljanju ovog procesa enzimi papaje od ogromne su važnosti.

Dokazano je i da enzimi iz lista papaje mogu pomoći kod probavljanja glutena i kod zaštite od nastanka čira na želucu, ističu stručnjaci sa zdravstvenog portala Livestrong.

Mnogi antioksidativni spojevi nađeni u lišću papaje mogu štititi organizam od oštećenja a pri tom deluju imunostimulativno i protivupalno.

Prah papaje se pokazao odličan kod trombocitopenije, tj. pada trombocita. Jedna od manifestacija pada trombocita mogu biti i modrice koje se pojavljuju i kada nema udarca.

Trombociti su krvne pločice čiji je broj od 150-450 hiljada/mml, a ako padne ispod 150 hiljada može doći do ozbiljnih krvarenja i ozbiljnih zdravstvenih problema.

Pad trombocita izazivaju i neki lekovi, a dešava se, da se prekine terapija dok se ne popravi krvna slika. U tom slučaju treba uzimati zeleno povrće, zbog vitamina K, uneti B12, C-vitamin, D-vitamin, hlorofil, a posebno su korisni prah papaje, amle i moringe.

Pomaže oslabljenom pankreasu da vari proteine da ne postanu toksični, poboljšava varenje, sprečava nadimanje i hronične probavne smetnje (dispepsiju).

List Papaje smanjuje postoperativno oticanje, ubrzava zarastanje rana i smanjuje bol i upale nastale usled reumatoidnog artritisa. Pored toga je i efikasan u borbi protiv psorijaze i groznica nastalih usled herpes zostera, bradavica i lišajeva.

U 14 zemalja je papaja prah je registrovan za borbu protiv kancera.

Papain pomaže da prevladamo manjak enzima, a naročito je delotovoran u kombinaciji sa ostalim sastojcima lista papaje. To je razlog zašto pomaže da telo ponovo počne da funkcioniše kao telo zdrave mlade osobe.

Papain kojim obiluje može da obavlja funkciju pankreatskih enzima i tako pomaže oslabljenom pankreasu da vari proteine koji na taj način ne postaju toksični u crevima.

Prema jednoj studiji „papain vari većinu proteinskih supstrata sveobuhvatnije od pankreatskih proteaza.“Digestivni poremećaji nisu jedina stanja koja papain ublažava.

Podstiče sintezu žučnih kiselina, sprečavaju stvaranje kamenja i stagnaciju u žučnoj kesi i jetri.

Oni aktiviraju rad enzima citokroma 450, koji su odgovorni za neutralizaciju toksina koji ulaze spolja ili nastaju u našem telu.

Koristi se u programima mršavljenja kako bi se održala vitka figura. Pojačava razgradnju masti i njihovo izlučivanje iz tela, uključujući „loši“ holesterol.

Smanjuje potrebu za insulinom, da stimuliše funkciju beta ćelija u pankreasu i povećava osetljivost insulinskih receptora, posebno jetre, pa se može koristiti kod dijabetesa.

Enzimi pomažu u zaglađivanju površine kože i normalizuju tonus. Podstiču izlučivanje egzo i emdo-toksina kožom i crevima, sprečavaju pogoršanje sistemskog dermatitisa ( neurodermatitis, psorijaza, ekcem) .

Lokalno se može primenjivati u tretmanu akni, pega, gljivica i bradavica, jer ima adstrigentno i antibakterijsko delovanje.

Čaj od lista papaje je efikasan diuretik.

Dobijeni su podaci o uspešnoj kliničkoj primeni čaja kod neplodnosti, oligomenoreje, retkih i neredovnih menstrualnih ciklusa, i klimakterične neuroze, jer biljka sadrži fitosteroide koji su po svom delovanju slični delovanju estrogena.

Papaja prah se kao efikasno antineoplastično sredstvo, jer sadrže alkaloid koji može suzbiti vitalnu aktivnost i razmnožavanje malignih ćelija. Čaj se koristi za jačanje imunog sistema, pročišćavanje krvi i limfe, i za podršku endokrinom sistemu.

Moderna Ayurveda koristi papaju za lečenje amebijaze, invazije parazita ( okruglih crva, lamblija, nematoda…) i disbioze.

Pošto čaj od listova papaje deluje analgetski, koristi se u simptomatskoj terapiji spondiloartroze i radikulitisa.

Upotreba je kod prekomerne telesne težine, kašlja, bubrežnih kamenaca , tumora različitog porekla , gastrointestinalnih i kožnih problema.

Lekovito dejstvo:

 • Čisti i obnavlja jetru.
 • Održava nivo trombocita.
 • Revitalizuje telo.
 • Održava visoku količinu energije i vitalnosti.
 • Podstiče obnavljanje mišićnog tkiva.
 • Podstiče cirkulaciju i čisti masnoće iz krvnih sudova
 • Podstiče i jača imunološki sistem.
 • Podstiče pravilan rad probavnog sistema.
 • Ublažava upalne procese.
 • Kod mučnina, nadimanja i zatvora.
 • Pomaže bolesnicima koji boluju od karcinoma debelog creva.
 • Kod raznih autoimunih bolesti.
 • Kod povišenog holesterola, pritiska i šećera.

Pomaže kod menstrualnih tegoba, pospešuje rad prostate i odličan je za osobe koje boluju od dijabetesa i bolesti srca.

Najbolji način konzumiranja suvog lista papaje svakako je ispijanje u obliku čaja. Posebnost čaja je u tome što sadrži sve vitamine, minerale, te najjači enzim papain koji stvara zdrave ćelije koje su bitne u borbi protiv bolesnih ćelija.

Upotreba:

Ako se uzima kao preventiva dovoljna je jedna kašikica dnevno dok u tretiranju bolesti uzimti 1-3 kašikice dnevno posle obroka. Može se i pripremiti kao čaj : 1 kašičicu praha kratko prokuvati sa šoljom vode i popiti posle obroka .

Pakovanje 100g Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top