Papaja prah lista 300g Eterra

1.290 RSD

Papaja prah lista ima antitumorski učinak u borbi s tumorom grlića materice, dojke, jetre, pluća i gušterače. Papaja je odlična za dijabetes.

 

Papaja prah lista donosi niz zdravstvenih koristi, uključujući podršku u borbi protiv određenih tipova tumora poput onih u grliću materice, dojci, jetri, plućima i gušterači. Takođe se ističe kao koristan u kontroli dijabetesa.

Istraživanja pokazuju da ekstrakt lista papaje podržava stvaranje ključnih molekula koje jačaju imunološki sistem, pomažući organizmu da se bori protiv infekcija i bolesti.

Sadrži enzim papain koji olakšava varenje proteina i sprečava njihovu transformaciju u toksične materije u crevima. Ovaj enzim, zajedno sa kimopapainom, pomaže u razgradnji proteina u amino-kiseline, poboljšavajući time probavu i sprečavajući probavne smetnje.

Starenjem, proizvodnja digestivnih enzima u telu opada, što može dovesti do problema sa varenjem proteina i neravnoteže crevne flore. Enzimi iz papaje igraju ključnu ulogu u zaustavljanju ovog procesa.

Studije sugerišu da enzimi iz lista papaje mogu pomoći u razgradnji glutena i zaštiti želuca od čireva, dok antioksidativni spojevi u listu papaje štite organizam od oštećenja i istovremeno podstiču imunitet i smanjuju upale.

Papaja prah takođe je koristan kod trombocitopenije.

To je stanje koje karakteriše nizak broj trombocita u krvi, što može dovesti do povećanog krvarenja i drugih zdravstvenih problema.

Pored toga, istraživanja su pokazala da enzimi papaje mogu pomoći u varenju masti, regulisati nivo insulina i smanjiti potrebu za insulinom, kao i pružiti podršku imunološkom sistemu.

Uz sve navedeno, da se list papaje koristi za smanjenje oticanja nakon operacija, ubrzavanje zarastanja rana, smanjenje bola i upala kod reumatoidnog artritisa, te za tretiranje psorijaze i groznica uzrokovanih herpes zoster virusom, bradavica i lišajeva.
Upotreba:

Za konzumaciju, preporučuje se uzimanje jedne kašičice praha dnevno kao preventivna mera ili 1-3 kašičice dnevno za terapiju, posle obroka. Takođe se može pripremiti kao čaj, kuvajući jednu kašičicu praška u šolji vode i konzumirati nakon obroka.

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 100g Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top