Pirinčani papir za rolnice 22cm 100g

290 RSD

Pirinčani papir su popularno jelo koje je našlo svoje mesto u svakom kineskom restoranu brze hrane ali i u lancima zapadnih lanaca brze hrane zbog jednostavnosti spremanja i ukusa.

Pirinčani papir za rolnice 22cm 100g

Pirinčani papir za prolećne rolnice su popularno jelo koje je našlo svoje mesto u svakom kineskom restoranu brze hrane ali i u lancima zapadnih lanaca brze hrane zbog jednostavnosti spremanja i ukusa.

Prolećne rolnice su zapravo neka vrsta pite sa mešanim povrćem i služe se kao predjelo.

Deca rado jedu prolećne rolnice i ako izuzmemo pripremu u dubokom ulju, prolećne rolnice su dosta zdrav obrok.

Papir umočite u mlaku vodu na 1 minut pa stavite na tanjir tako da jedan ćošak bude ka vama. Na sredinu stavite povrće , prelijte sa malo soja sosa i susamovog ulja.

Ćošak koji je bliže vama preklopite preko nadeva, zatim ćoškove preklopite ka unutra i čvrsto urolajte.Tako pripremljene rolnice blago propržiti .

Rolnice možete poslužiti uz slatko ljuti sos.

Možete ih bez prženja staviti i u frižider pa poslužiti nakon nekoliko sati – biće odlične!

Ako ih niste nikad spremali možete probati naš recept.😊

Recept:

  • 100 g pirinčanog papira
  • sitno seckana šargarepa
  • sitno seckana paprika
  • nekoliko listova kupusa sitno seckani
  • 1 mladi luk (ili crni luk)
  • beli luk po želji
  • 100 g pečurki (šitake, šampinjoni)
  • tamari sos od soje
  • so i biber
  • đumbir ili mešavina kineskih začina
  • jaje
  • ulje za prženje

Priprema:

1. Kratko prokuvati pirinčani papir da omekša.

2. Iseckati svo povrće i brzo propržiti u tiganju ili voku. Začiniti sosom od soje i dodati malo soli i bibera. Probati ukus. Dodati po želji đumbir i umešati u smesu pirinčane rezance.

3. Listove kora staviti na sto. Veličina rolnica zavisi od toga kako ćete ih jesti. Filovati listove kora sa smesom proprženog povrća i pečurki.

Na kraju obod kora premazati jajetom i saviti smesu u rolnicu tako što ćete zatvoriti krajeve. Ako želite vegetarijanske rolnice izostavite jaje. Prolećne rolnice pržiti u fritezi ili dubokoj posudi na ulju, na umerenoj vatri sve dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Rolnice se serviraju tople. Uz njih se servira začinjen soja sos, kiselo slatki sos ili ljuti sos u koji se umaču prolećne rolnice pre konzumiranja.

Prijatno!💜

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top