Pirinčano Sirće: Blago Sirće Sa Velikim Zdravstvenim Prednostima
Pirinčano sirće je ključni sastojak u kineskoj kuhinji, proizveden kroz dugotrajni proces fermentacije pirinčanog vina u tradicionalnim keramičkim buradima. Ne samo da obogaćuje ukus jela, već ima i lekovita svojstva koja su cenjena u japanskoj tradicionalnoj medicini.
Zdravstvene Prednosti
Osim što se koristi kao začin, pirinčano sirće je poznato po svojim zdravstvenim prednostima. Bogat je esencijalnom aminokiselinom argininom, koja usporava proces starenja, poboljšava varenje i smanjuje nivo holesterola u krvi. Proizvodi se fermentacijom smeđeg pirinča uz dodatak specifičnih gljivica, što rezultira oslobađanjem korisnih enzima i aminokiselina za zdravlje organizma.
Blaga Kislost i Raznovrsna Upotreba
Pirinčano sirće ima blagu kiselost koja je prijatna za ukus i lako se uklapa u različite kulinarske kreacije. Može se koristiti za marinade, salate, suši, kao dodatak jelima ili čorbama, te u kombinaciji sa soja sosom. Takođe je pogodno za pripremu slatko-kiselih jela i kiseljenje povrća.
Upotreba u Japanskoj Medicini
U japanskoj tradicionalnoj medicini se smatra dragocenim tonikom sa lekovitim svojstvima. Pored nutritivnih prednosti, takođe deluje kao prirodni izvor arginina i L-metionina, koji imaju protivupalna svojstva, poboljšavaju funkciju krvnih sudova i imaju detoksikacioni efekat.
Pakovanje 125ml Kikkoman
Cena se redovno ažurira