Rozen kore MB

250 RSD

Kore za rozen tortu samo trebate nafilovati željenim kremom i uživati u svojoj poslastici. .Od njih možete praviti razne vrste posnih i mrsnih kolača i torti.

Rozen kore MB

Kore za rozen tortu samo trebate nafilovati željenim kremom i uživati u svojoj poslastici.Od njih možete praviti razne vrste posnih i mrsnih kolača i torti.

Sastav:

Pšenično brašno, voda, palmino ulje, šećer, regulator kiselosti, prašak za pecivo, vanilin šećer.

Red je da vam podelimo i neki recept!😊

Potreban materijal:

Za mrsnu rozen tortu potrebno je:

  • 1 pakovanje kora,
  • 250gr maslaca (ili margarina),
  • 300gr kristal šećera,
  • 250ml mleka,
  • 350gr mlevenih oraha,
  • 2 vanile,
  • 300gr šećera u prahu i
  • crvena boja za kolače.
Recept za posnu rozen tortu je potrebno:
  • 1 pakovanje korica,
  • 250gr margarina,
  • 400gr kristal šećera,
  • 400gr mlevenih oraha,
  • 2 vanile,
  • 300gr šećera u prahu i
  • crvena boja za kolače

Priprema fila:

1. Kristal šećer i vanilu stavite u šerpu i prelijte mlekom ili vodom (da ogrezne).

2. Pustite da kratko vri, zatim sklonite s ringle i dodajte mlevene orahe. Promešajte i ostavite da se ohladi, uz povremeno mešanje.

3. Za to vreme, mikserom penasto umutite maslac, odnosno margarin. I ako pravite sa mlekom, možete isto koristiti margarin, a možete i da pomešate – malo jedno malo drugo.

4. Umućenom maslacu ili margarinu dodajte kašiku po kašiku hladne mase od oraha i dalje mutite. Fil treba da bude penast i beo.

Filovanje:

Tortu filujte na čvrstoj i ravnoj podlozi – plehu ili služavniku. Možete iskoristiti foliju ili omot u kom su bile spakovane korice, jer je čvsta a i dimenzije su naravno odgovarajuće, pa jednu polovinu te folije stavite na pleh ili služavnik da bude ispod torte, a drugu polovinu ćete na kraju staviti preko nafilovane torte.

Pre početka filovanja, proverite korice: ako nađete naprsle ili pregorele, njih stavljajte u sredinu, a za donju i gornju birajte cele i lepe.

Fil razmazujte nožem ravnomerno, u tankom sloju, od ivice do ivice.

Svaku novu koricu gledajte da stavite precizno, a zatim dlanom poravnajte i blago pritisnite.

Poslednju koru ne filujete, preko nje će sutra ići fondan.

Ako ostane nešto fila, namažite bočne strane, popunjavajući sve šupljine.

Sada tortu pokrijte drugom polovinom one folije / omota, a krpu ne koristite, jer će ona izvući vlagu pa će torta biti suva.

Odozgo preko folije opet neki pleh Ili služavnik, a u njega nešto teže, na primer neke podebele knjige (Vujaklija i Klajn nigde nemaju bolju primenu).

To sada ide na hladno da prenoći.

Fondan glazura:

Fondan pravite od šećera u prahu, vrele vode i crvene boje za kolače.

1. Voda neka proključa u džezvi a u staklenu ili porcelansku činiju stavite šećer i u njega lagano i po malo sipajte vodu i mešajte. Budite oprezni da ne preterate s vodom, jer će vam glazura tada biti retka, slivaće se i trebaće joj više vremena da se osuši. Zato oprez s vodom! Bolje više puta po malo nego odjednom mnogo. A ako se to i desi, dodajte još šećera u prahu.

2. Sada stavite prehrambenu crvenu boju i to opet ako treba više puta ali samo po malo. Mešajte i dozirajte da dobijete željenu i gustinu i boju. Možete dodati (da šećer ne kristalizuje) neku kap limuna ili (da glazura ne puca) parčence margarina koje će se otopiti od vrele vode.

3. Uglavnom, glatku gustu masu sada prelivajte i premazujte preko torte, radite to brzo da se ne ohladi i ne zgusne te da se tragovi noža ne bi poznavali. Rozen torta je gotova. Ostavite je da odstoji.

PRIJATNO! 🧡

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top