Šisandra bobice 100g We Are One

1.999 RSD

Šisandra štiti jetru i stimuliše imuni sistem. Tonik za celo telo namenjeno jačanju organa, naročito bubrega, jetre i pluća.Povoljno utiče na potenciju kod muškaraca.

Šisandra bobice 100g

Sastav: 100% šisandra bobice

Shisandra je tradicionalna kineska medicinska biljka pod nazivom ‘Wu Wei Zi’. što znači pet voćnih ukusa.Koristi se za poboljšanje zdravlja kože, anti-nesanica, protiv raznih infekcija i kašlja. Šisandra se dobija mlevenjem sušenih bobica kineskog voća Schisandra Chinensis.Ulje šisandre ima snažno prisustvo u zvaničnoj ruskoj medicini.

Glavne aktivne supstance su tzv „lignani“ (šisandrin). Istraživanja pokazuju da visok nivo lignana u telu smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, osteoporze i raznih oblika raka.

Šisandra takođe deluje kao antioksidant lignana, što doprinosi boljem osećaju, pozitivan efekat na koži i očima i uopšte sprečavaju proces starenja.

Šisandra povećava reakciju nervnih refleksa i mentalne sposobnosti. Umirujuće dejstvo, lečenje depresije, pomaže da se prevaziđe stres, preporučuje se kod lečenja poremećaja spavanja i nesanica.

Takođe jača bubrege i genitalije, štiti jetru (enzim glutation peroksidaze, gomision-). U kliničkom eksperimentu, nakon tretmana sa šisandro utvrdi se poboljšanje od 76% pacijenata sa hepatitisom.

Šisanra bobice su cenjene kao tonik za celo telo, jer jača, oživljava brojne unutrašnje organe (koriste je mnogi ruski sportisti za oživljavanje tela od napora).

To je takođe jedan od najpoznatijih seksualnih tonika i za muškarce i za žene. Posebno se preporučuje za žene koje imaju problema sa orgazmom. Šisandra je stimulans do materice, ali nije pogodna za trudnice.

Korišćenje Shisandre kao tonika za podmlađivanje organizma u tradicionalnoj kineskoj medicini dovelo je do opširnih istraživanja o Schisandri, uglavnom u bivšem Sovjetskom Savezu, gdje je definiran kao „adaptogen“.

Adaptogeni jačaju nespecifičnu otpornost tela na fizičke, hemijske i biološke stresore. Shisandra je poznata po svom stimulativnom uticaju na nervni sistem bez efekta uzbuđenja kao kod amfetamina ili kofeina.

Što je veći procenat iscrpljenosti veći je stimulišući učinak. Istraživanje takođe pokazuje da Shisandra stimuliše središnji nervni sistem .

Laboratorijska ispitivanja pokazuju da Shisandra može poboljšati radni učinak, povećati snagu i smanjiti umor, isto tako povećava izdržljivost i brzinu i poboljšava koncentraciju.

Ona stimuliše nervni sistem povećanjem brzine nervnog odgovora što dovodi do bržih i jačih refleksa.

Za poboljšanje mentalnih funkcija

Ostraživanja pokazuju da Shisandra može povećati mentalno poboljšanje kod ljudi: koncentraciju, finu koordinaciju, osetljivost i izdržljivost kod zdravih mladih ljudi.

Shisandra takođe povoljno deluje i na vid i sluh, povećava vidno polje i poboljšava adaptaciju na tamu.

Šišandra se koristi za povećanje imuniteta, za zaštitu i oporavak jetre

Istraživanje je pokazalo da aktivna komponenta lignan koju sadrži Shisandrin plod sprečava upale, štiti jetru i stimuliše imuni sistem .

Moderna kineska istraživanja pokazala su da Schisandra može pomoći i osobama s hepatitisom. U Kini, sirove Shisandrine bobice uveliko se koriste za lečenje progresivnih degeneracija jetre uzrokovanih hepatitisom ili hemijskim oštećenjima.

Upotrebljava se kao tonik za celo telo namenjeno jačanju organa, naročito bubrega, jetre i pluća.

Shisandra povoljno utiče na potenciju kod muškaraca. Poznata je i kao tonik lepote. Tradicionalno se koristi za mekšu, vlažniju i sjajniju kožu.

Osim otoga, povoljno utiče i na moždane ćelije. Kinezi veruju da poboljšava vid i pamćenje. Biljka ima kombinaciju pet ukusa: kiseo, sladak, ljut, slan i gorak uksu.

Način upotrebe:

1 kafenu kašiku bobica (5g)  dnevno dodati u šejk ili smuti i popiti.

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 70g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top