Šumska borovnica u prahu 100g

1.090 RSD

Borovnica usporava proces starenja, povoljno deluje na kardiovaskularni sistem,  poboljšava koncentraciju, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod reumatoidnog artritisa, kod problema sa varenjem, kod dijabetesa, jak je antioksidans i jača imuni sistem.

Šumska borovnica u prahu 100g

Sastav: liofilizovana šumska borovnica u prahu

Liofilizaciojom voće se prvo zamrzava od -50°C do -60°C, a zatim se vrši uklanjanje vlage pomoću vakumskog sistema u komori. Proces traje i do 40 sati. U toku procesa led sublimacijom prelazi u vodenu paru.

Voće koje se koristi za liofilizaciju preuzima se iz komore za zamrzavanje i prenosi u prostoriju za preradu. Na radnom stolu u preradi duboko zamrznuto voće se sipa u prohromske tacne i ravnomerno raspoređuje po površini.

Nakon toga zatvaraju se vrata liofilizatora prema detaljnom uputstvu i startuje sistem. Očekivani proces liofilizovanja traje od 30-40 sati i u zavisnosti je od količine, veličine i vrste DZ voća. Za to vreme se prate parametri vakuuma, temperature i druge vrednosti.

Naučno je dokazano da borovnica ima mnoga povoljna dejstva na naš organizam, a neka od njih su:

usporava proces starenja, povoljno deluje na kardiovaskularni sistem,  poboljšava koncentraciju, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod reumatoidnog artritisa, kod problema sa varenjem, kod dijabetesa, jak je antioksidans i jača imuni sistem.

Proizvod se može konzumirati odmah bez prethodne pripreme.

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost 1735kJ/414kcal

Masti 5g

Od čega zasićene 0g

Ugljeni hidrati 85g

Od čega šećeri 46g

Proteini 5g

Pakovanje 100g The Best of Nature

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top