Šumska borovnica u prahu 100g

1.090 RSD

Borovnica usporava proces starenja, povoljno deluje na kardiovaskularni sistem,  poboljšava koncentraciju, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod reumatoidnog artritisa, kod problema sa varenjem, kod dijabetesa, jak je antioksidans i jača imuni sistem.

Šumska borovnica u prahu 100g

Sastav: liofilizovana šumska borovnica u prahu

Šumska Borovnica se ističe kao voće s najvišim antioksidativnim svojstvima u poređenju s drugim poznatim voćkama. Zahvaljujući flavonoidima, borovnica pruža izuzetno lekovito dejstvo.

Borovnice su poznate po svom sposobnošću da smanje oštećenja na DNK, pružajući tako zaštitu od raka.

Oksidativno oštećenje DNK je uobičajena pojava u svim živim organizmima i igra ključnu ulogu u procesu starenja i razvoju bolesti, uključujući rak. Zbog bogatstva antioksidansa, one mogu neutralisati slobodne radikale koji oštećuju DNK.

Studije su pokazale da konzumiranje mešavine soka od borovnice i jabuke može značajno smanjiti oksidativni stres izazvan slobodnim radikalima.

Takođe, pružaju zaštitu LDL holesterolu od oksidacije, što je ključno za prevenciju srčanih oboljenja.

Antioksidansi prisutni u borovnicama su povezani sa smanjenjem nivoa oksidovanog LDL holesterola, što čini borovnice izuzetno korisnim voćem za zdravlje srca.

Pokazale su sposobnost snižavanja krvnog pritiska, posebno kod osoba koje pate od hipertenzije ili srčanih problema. Studije su pokazale smanjenje krvnog pritiska za 4-7% nakon redovnog konzumiranja borovnica.

Osim toga, deluju preventivno protiv srčanih bolesti, pružajući širok spektar zdravstvenih koristi za organizam.

Naučno je dokazano da šumska borovnica ima mnoga povoljna dejstva na naš organizam, a neka od njih su:

usporava proces starenja, povoljno deluje na kardiovaskularni sistem,  poboljšava koncentraciju, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod reumatoidnog artritisa, kod problema sa varenjem, kod dijabetesa, jak je antioksidans i jača imuni sistem.

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost 1735kJ/414kcal

Masti 5g

Od čega zasićene 0g

Ugljeni hidrati 85g

Od čega šećeri 46g

Proteini 5g

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 100g The Best of Nature

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top