Šumska borovnica u prahu 100g
Sastav: liofilizovana šumska borovnica u prahu
Liofilizaciojom voće se prvo zamrzava od -50°C do -60°C, a zatim se vrši uklanjanje vlage pomoću vakumskog sistema u komori. Proces traje i do 40 sati. U toku procesa led sublimacijom prelazi u vodenu paru.
Voće koje se koristi za liofilizaciju preuzima se iz komore za zamrzavanje i prenosi u prostoriju za preradu. Na radnom stolu u preradi duboko zamrznuto voće se sipa u prohromske tacne i ravnomerno raspoređuje po površini.
Nakon toga zatvaraju se vrata liofilizatora prema detaljnom uputstvu i startuje sistem. Očekivani proces liofilizovanja traje od 30-40 sati i u zavisnosti je od količine, veličine i vrste DZ voća. Za to vreme se prate parametri vakuuma, temperature i druge vrednosti.
Naučno je dokazano da borovnica ima mnoga povoljna dejstva na naš organizam, a neka od njih su:
usporava proces starenja, povoljno deluje na kardiovaskularni sistem, poboljšava koncentraciju, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod reumatoidnog artritisa, kod problema sa varenjem, kod dijabetesa, jak je antioksidans i jača imuni sistem.
Proizvod se može konzumirati odmah bez prethodne pripreme.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost 1735kJ/414kcal
Masti 5g
Od čega zasićene 0g
Ugljeni hidrati 85g
Od čega šećeri 46g
Proteini 5g
Pakovanje 100g The Best of Nature