Šumski med Milošević 500g

640 RSD

Šumski med sa Homoljskih planina poseduje impresivna antibakterijska svojstva, sakupljenih od medljike borovih šuma i ostalih tipova četinara.

 

Nema na zalihama

Šumski med Milošević 500g

Šumski med sa Homoljskih planina poseduje impresivna antibakterijska svojstva, sakupljenih od medljike borovih šuma i ostalih tipova četinara. Tamnije je boje i oštrijeg ukusa, veoma bogat oligosaharidima koji podstiču rast korisnih bakterija i sadrži 13 puta više mineralnih materija od ostalih vrsta meda

Šumski med je crvenkasto braon do crne boje i specifičan je po velikom sadržaju mineralnih materija koje su značajne za obavljanje umnih i fizičkih aktivnosti.

Kod nas nemamo stalnu produkciju ove vrste meda koja obično medi svake druge, treće i pete godine. Najčešće medi u toku leta kada su tople noći sa jutarnjom vlagom ili rosom, što se retko javlja.

Međutim, kada se svi uslovi slože, dolazi do medobranja, a često je hrast najizdašniji u medljiki. Daje je i lipa, a posebno je interesantna medljika od bora i jele, koji su bogati mineralnim materijama.

Med od šumskih četinara pokazao se izuzetno efikasnim za lečenje anemije upravo zbog velikog sadržaja mineralnih materija. Poseduje i antiseptičko, umirujuće i laksativno dejstvo.

Povoljno deluje na rad jetre i bubrega. Prinosi šumskog meda su relativno oskudni, pa je samim tim manje zastupljen na tržištu. Kristališe krupnim zrncima, nakon dužeg stajanja.

Sadrži:

vitamine (C, A, B1, B2, +B6) a od  minerala( oligosaharidi, flavonoidi, aminokiseline, glukozu i fruktozu, soli gvožđa i tanine.)

Lekovito dejstvo:
  • Kod stomačnih obolenja, bolesti disajnih puteva, anemije, kardiovaskularnih obolenja
  • Veoma je pogodan trudnicama i mladim majkama, sportistima
  • Dobar za decu i trudnice
  • Preporučuje se za ososbe koje se rekreativno bave sportom
  • Podiže nivo hemoglobina u krvi
  • Povećava snagu srca i izdržljivost krvnih sudova
  • Preporučuje se i posle teških operacija
  • Ima i protiv upalna svojstva, pa pomaže i kod bolesti organa za mokrenje
  • Idealan za zaslađivanje čajeva.

Preporučena dnevna doza:

Za odrasle preporučeno je od 100-150 grama meda

Za decu od 30-50 grama meda

Način upotrebe:

Med bilo koje vrste je uvek najbolje rastopiti u toplom napitku (čaj ili voda) ili laganim otapanjem u ustima. Nikako med ne gutati odjednom (najčešća greška) jer odvodi do stomačnih tegoba.

Pakovanje 500g Milošević

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top