Susam seme 100g

65 RSD

Moćni Susam: Superhrana koja čuva zdravlje

Moćni Susam: Superhrana koja čuva zdravlje

Susam – mali po veličini, ali velik u koristima za zdravlje. Ovaj dragoceni sastojak tradicionalno se smatra namirnicom koja može usporiti proces starenja. Bogat je sezamolinom i sezaminom, lignanima koji pomažu u smanjenju holesterola i krvnog pritiska. Dok istovremeno povećavaju nivo vitamina E, pružajući zaštitu jetri od oksidativnih oštećenja.

Ulje dobijeno iz semenki susama je visokokvalitetno i često se koristi kao zamena za maslinovo ulje u kulinarskim kreacijama. Osim toga, susam je bogat vitaminima B, A, E, lecitinom, niacinom, brojnim mineralima kao što su kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, cink i selen – govoreći sami po sebi o njegovoj nutritivnoj vrednosti.

Posebno vredni sastojci susama, sesamin i sesamolin, dokazano snižavaju nivo holesterola u krvi, čineći ga idealnom namirnicom za održavanje zdravlja srca i krvnih sudova. Osim toga, susam se ističe antikoagulativnim svojstvima, sprečavajući zgrušavanje krvi i smanjujući rizik od stvaranja krvnih ugrušaka.

Susam se preporučuje i za mnoge zdravstvene tegobe, uključujući migrene, osteoporozu, zatvor, poboljšanje potencije, jačanje krvnih sudova, ublažavanje hemoroida, tretiranje opekotina, te za borbu protiv respiratornih infekcija i kašlja. Uključivanjem susama u svakodnevnu ishranu, možete ojačati svoje zdravlje na mnoge načine.

Pakovanje 100g rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top