Susamovo tamno ulje 250ml Granumfood

890 RSD

Susamovo tamno ulje sadrži esencijalne masne kiseline, E vitamin.Pomaže normalan rast i razvoj organizma, kao i za zdravlje kardiovaskularnog i nervnog sistema.

Nema na zalihama

Susamovo tamno ulje 250ml

Susamovo tamno ulje je nerafinisano, devičansko ulje od pečenih semenki susama.Devičansko nerafinisano susamovo ulje zadržava sve zdrave sastojke kojima susamovo seme prirodno obiluje.

Devičansko ulje, kao i hladno ceđeno ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semenki susama. Razlika je u tome što se kod devičanskih ulja, seme pre ceđenja termički obrađuje. Ovim postupkom se obezbeđuje veća stabilnost ulja, kao i bogatiji ukus.

Razlikuje se od svetlog susamovog ulja po tome što se seme susama pre ceđenja blago prepeče. Otuda mu tamnija boja i bogatiji ukus i aroma.

Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je  prijatnog mirisa I ukusa karakterističnog za sirovinu  i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.

Susam sadrži esencijalne masne kiseline, E vitamin, i veliku količinu lecitina koje su u ulju nalazi u vidu lake sluzi a ulju daje izuzetnu stabilnost.

U makrobiotičkoj kuhinji izuzetno se ceni, kako zbog visoke postojanosti, tako i zbog ukusa. Krasi ga bogat sastav nezasićenih omega 6 i 9 masnih kiselina, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja i neophodne su za normalno funkcionisanje mnogih organa.

Bogat je izvor vitamina E i  B1, a od minerala kalcijumom, gvožđem, manganom i bakrom. Brojna naučna istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje susamovog ulja snižava nivo holesterola i blagotvorno deluje na rad srca i bubrega.

Veoma je bogato linoleinskom kiselinom, jednom od dve esencijalne masne kiseline koje naše telo ne može da proizvede.

Esencijalne masne kiseline su neophodne za normalan rast i razvoj organizma, kao i za zdravlje kardiovaskularnog i nervnog sistema. One su takođe zadužene za mladolikost kože i drugih tkiva, i sprečavaju sušenje.

Najnovija naučna istraživanja su pokazala da esencijalne masne kiseline igraju značajnu ulogu u regulisanju krvnog pritiska, nivoa holesterola, i razmene elemenata kroz ćelijske membrane.

 Blagotvorno dejstvo je mnogostruko:
  • snižava nivo holesterola
  • blagotvorno deluje na rad srca i bubrega
  • pomaže u regulisanju krvnog pritiska
  • blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem
  • pomaže kod zarastanja rana
  • regeneriše kožu i kosu

Način primene;

Može se koristiti kako za prženje, pečenje i brzo dinstanje, tako i u salatama. Koristi se u svim azijskim kuhinjama, posebno kineskoj i japanskoj.

Sastav:

100%  ulje od pečenog susama.

Nutritivna vrednost u 100ml:

Energetska vrednost  (kJ/kcal) 3747/895

Masti 99g

od toga zasićene masne kiseline 16g

Ugljeni hidrati <0g

od toga šećeri <0g

Proteini <0g

So <0g

Pakovanje 250ml GranumFood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top