Susamovo ulje svetlo 250ml Granumfood

795 RSD

Dokazano je da susamovo ulje snižava povišeni krvni pritisak i šećer kod osoba sa dijabetesom II.

Susamovo ulje svetlo 250ml

Susamovo ulje svetlo sadrži veliku količinu tokoferola, vitamina E, esencijalnih masnih kiselina.

Odlikuje se i visokom održivošću. Ne sadrži holesterole niti veštačke dodatke. Spada među najstabilnija ulja. U makrobiotičkoj kuhinji izuzetno se ceni, kako zbog postojanosti, tako i zbog ukusa.

Ulje od susama ima bogat sastav nezasićenih omega 6 i 9 masnih kiselina, koje su neophodne za normalno funkcionisanje mnogih organa i sistema, npr. kardiovaskularnog, kao i odvijanje metaboličkih procesa.

Bogat je izvor vitamina E i  B1, a od minerala kalcijumom, gvožđem, manganom i bakrom.Dokazano je da ulje od susama snižava povišeni krvni pritisak i šećer kod osoba sa dijabetesom II.

Takođe reguliše nivo holesterola i blagotvorno deluje na rad srca, jetre i bubrega, jača imunitet i podstiče cirkulaciju i pokretljivost zglobova.

Susam pozitivno utiče na ćelije mozga i nerve. Ispitivanja su pokazala da sezamin, fitoestroegen koji susam sadrži, sprečava razmnožavanje ćelija raka debelog creva i raka kože.

A prirodni antioksidant sezamol, štiti organizam od negativnog uticaja slobodnih radikala. Pošto ima antibakterijska, ativirusna i protivupalana svojstva, koristi se i u lečenju akni.

Blagotvorno dejstvo:

 • Snižava povišeni krvni pritisak
 • Snižava šećer kod osoba sa dijabetesom II
 • Snižava nivo holesterola
 • Blagotvorno deluje na rad srca, jetre i bubrega
 • Blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem
 • Pomaže kod zarastanja rana
 • Regeneriše kožu i kosu
 • Jača imunitet
 • Podstiče cirkulaciju i pokretljivost zglobova
 • Za lečenje osteoporoze
 • Pomaže u lečenju akni

Kako deluje:

Zdravlje kose

Tradicionalno koristi za poboljšanje zdravlja kose. Pomaže u sprečavanju opadanja kose i održava njenu boju postojanom. Antibakterijsko dejstvo susamovog ulja, pogodno je za eliminaciju različitih patogena i drugih stranih tela koja napadaju kožu glave i kosu.

Zdravlje kože

Bogato cinkom, koji je jedan od najvažnijih minerala za kožu. Ulje utiče na povećanje elastičnosti i glatkoće kože, smanjuje pojavu staračkih pega i pomaže u otklanjanju određenih kožnih promena, na primer, prevremenog starenja.

Ovo ulje se, takođe, može koristiti i kao zaštita od sunca, jer stvara zaštitni sloj na koži, što je još jedan od načina da zaštitimo svoje telo od stranih materija i toksina koji prodoru kroz kožu. U pojedinim zemljama, ulje susama se koristi za lečenje gljivičnih oboljenja kože.

Kao i mnoga biljna ulja, ulje od susama je značajno i ukusno u hrani zbog sadržaja masnih kiselina.

Ulje sadrži širok spektar polinezasićenih masnih kiselina, značajnih za očuvanje kardiovaskularnog sistema i regulacije holesterola.

Takođe, može uticati i na smanjenje holosterola, s tim u vezi, preventivno delovati na aterosklerozu. Drugim rečima, ukoliko se ovo ulje uvrsti u ishranu, smanjuje se mogućnost od srčanog udara i šloga. Sadrži mnoge minerale, kao što su bakar, cink i kalcijum.

Ova tri minerala su ključna za pravilan rast kostiju, što bi značilo, da ukoliko se ovo ulje redovno konzumira, povoljno utičete na rast i razvoj kostiju, ali i na brži oporavak u slučaju loma. Takođe može pomoći i u prevenciji osteoporoze ali i drugih tegoba koje s godinama  utiču na slabljenje kostiju.

Način primene:

U ishrani:

Ulje ima visoku tačku dimljenja i zbog toga je pogodno za prženje, pečenje, kuvanje i dinstanje, a  može se koristiti i u salatama. Koristi se u svim azijskim kuhinjama, posebno kineskoj i japanskoj.

U kozmetici:

Kao i sa svim uljima, najbolje ga je nanositi na vlažnu kožu radi brže apsorpcije.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija (kJ kcal) 3700/900

Masti 100g

Od kojih zasićene masne kiseline 18g

Ugljeni hidrati 0g

Od kojih šećeri 0g

Proteini 0g

So 0g

Pakovanje 250ml Granumfood

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top