Susamovo ulje svetlo 250ml Granumfood

795 RSD

Dokazano je da susamovo ulje snižava povišeni krvni pritisak i šećer kod osoba sa dijabetesom II.

Susamovo ulje svetlo 250ml

Susamovo ulje svetlo je izuzetno korisno i hranljivo ulje koje sadrži obilje tokoferola, poznatog i kao vitamin E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ovo ulje se dobija mehaničkim ceđenjem semena susama, čime se očuvavaju svi hranljivi sastojci, a ne sadrži holesterole niti veštačke dodatke.

Jedno od najstabilnijih ulja i izuzetno je cenjeno u makrobiotičkoj kuhinji. Kako zbog svoje postojanosti, tako i zbog bogatog ukusa.

Ono je bogat izvor nezasićenih omega 6 i 9 masnih kiselina, vitamina E i B1, kao i minerala poput kalcijuma, gvožđa, mangana i bakra.

Brojna istraživanja su pokazala da susamovo ulje može da pomogne u regulaciji krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi kod osoba sa dijabetesom II, kao i u smanjenju nivoa holesterola. Takođe, blagotvorno deluje na rad srca, jetre i bubrega, jača imunitet, podstiče cirkulaciju i pokretljivost zglobova.

Ovo ulje je takođe korisno za zdravlje kože i kose. Zbog svojih antibakterijskih svojstava može pomoći u eliminaciji različitih patogena koji napadaju kožu glave i kosu, sprečavajući tako opadanje kose i održavajući njenu boju.

Takođe, bogato je cinkom, što može doprineti povećanju elastičnosti i glatkoće kože, kao i smanjenju pojave staračkih pega i drugih kožnih promena.

Kada je reč o ishrani, susamovo ulje ima visoku tačku dimljenja, što ga čini pogodnim za prženje, pečenje, kuvanje i dinstanje.

Takođe se često koristi u azijskim kuhinjama, posebno kineskoj i japanskoj. U kozmetici se može koristiti kao hidratantno sredstvo za kožu ili za tretiranje kose.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija (kJ kcal) 3700/900

Masti 100g

Od kojih zasićene masne kiseline 18g

Ugljeni hidrati 0g

Od kojih šećeri 0g

Proteini 0g

So 0g

Pakovanje 250ml Granumfood

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top