Tamanu ulje 50ml Eterra

640 RSD

Tamanu ulje 50ml Eterra

Tamanu ulje je voštano, teško, bogate orašasto-začinske arome.

Tamanu je sveto drvo koje raste u Polineziji, jugoistočnoj Aziji i na Madagaskaru.  Drevna plemena su koristila njegove plodove, lišće i korenje. Orašasti plodovi se beru, ljušte i ostavljaju 6-8 nedelja da fermentiraju na suncu, tada potamne i ceđenjem takvih plodova nastaje gusto zelenkasto ulje karakterističnog mirisa.

Ulje tamanu je najjače protivupalno ulje, pa je s toga našlo primenu kod svih upalnih stanja kože (psorijaza, ekcem, dermatitis, seboreja, opekotine …). Ima prijatnu i blagu aromu, izuzetno je bogato masnim kiselinama i koža ga veoma dobro apsorbuje.

Ovo ulje ima izražena antigljivična, antivirusna i antibakterijska svojva, koja podstiču regeneraciju kože i sprečava virusne infekcije.

Namenjeno je kompletnoj nezi kože i kose, čineći ih mekanim, sjajnim i dubinski hidriranim.

Ispravlja bore i linije na licu i telu, vraća koži elestičnost, poboljšava teksturu i odlično je za tretiranje osetljive regije oko očiju. Delotvorno je kod opekotina, ožiljaka na koži, strija, akni, popucalih kapilara, vena…

Kosi vraća vlagu, sjaj, sprečava problem sa skalpom i pospešuje rast kose.

Zbog jakog analgetskog delovanja, koristi se kod upale zglobova, reumatizma, artritisa, upala kože, problema sa venama, virusnih infekcija, strija i ožiljaka.

Sastav:

Hladno ceđeno ulje Tamanu (Inophyllum calophyllum).

Pakovanje 50ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top