Laneno ulje Granumfood 250ml

540 RSD

Laneno ulje kao lek dugoročno pomaže i kod problema sa povišenim krvnim pritiskom. Čisti krvne sudove od naslaga i poboljšava protok krvi.

Laneno ulje Granumfood 250ml

Granumfood laneno ulje je proizvod visoke hranljive vrednosti dobijen mehaničkim ceđenjem semenki lana. Ovo ulje je bogato proteinima, vitaminima, mineralima i esencijalnim masnim kiselinama omega-3 i omega-6, čineći ga važnim dodatkom zdravoj ishrani.

Zahvaljujući složenom hemijskom sastav prirodni je izvor vitamina F, linolne i linoleinske kiseline, esencijalnih za zdravlje organizma.

Ono se izdvaja kao čist proizvod bez rafinacije, zadržavajući sve hranljive sastojke. Stručnjaci preporučuju redovnu upotrebu lanenog ulja zbog njegovih brojnih blagodeti za zdravlje.

Ono podržava normalno funkcionisanje mozga, srca, krvnih sudova i očuvanje vida. Takođe, laneno seme je poznato po svojim antiinflamatornim svojstvima, korisnim u lečenju raznih stanja poput Parkinsonove bolesti, artritisa i astme.

Osim toga, laneno seme je bogat izvor vlakana, esencijalnih za probavu, zdravlje creva i regulaciju holesterola. Konzumacija semena lana može smanjiti rizik od srčanih bolesti, karcinoma, moždanog udara i dijabetesa.

Preporučuje se upotreba lanenog ulja kao preventivni dodatak ishrani radi očuvanja zdravlja srca i krvnih sudova, ublažavanja simptoma menopauze kod žena, lečenja upale mokraćnih puteva i hipertrofije prostate, kao i kod problema sa povišenim krvnim pritiskom.

Takođe ima blagotvoran efekat na kožu, pomažući u tretiranju ožiljaka, psorijaze, akni i bubuljica, kao i u procesu zaceljivanja opekotina i rana.

Kako bi se maksimizirale koristi može se koristiti kao salatno ulje ili dodatak ishrani, pijući 1-2 kašike dnevno uz obroke bogate proteinima.

Važno je čuvati ulje u frižideru nakon otvaranja, i to u originalnoj ambalaži, van izvora toplote i svetlosti, kako bi se očuvala svežina i kvalitet proizvoda.

Nutritivna vrednost na 100g:

Vrednost Kcal 897

Energetska Vrednost KJ 3753

Masti 99g

Mononezasićene masti 19g

Polizasićene masti 68g

Zasićene masti 11g

Ugljeni hidrati 0g

Šećeri 0g

Vlakna 0g

Proteini 0g

Pakovanje 250ml Granumfood

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top