Ulje Bosiljka 30ml Eterra

730 RSD

Ulje bosiljka pomaže kod mentalnog zamora ili nedostatka pamćenja.

Ulje bosiljka je poznato je po svojim umirujućim svojstvima i preporučuje se kao prirodni lek protiv stresa izazvanog svakodnevnim brigama i pritiscima. Ovo esencijalno ulje, sastavljeno isključivo od Ocimum basilicum, sadrži više od 140 aktivnih sastojaka koji pružaju niz koristi za zdravlje.

Dobija se parnom destilacijom cveta bosiljka, odlikuje ga topao, začinjen miris. Iako je opštepoznat zbog svog udela u mnogobrojnim jelima, ne treba zanemariti sjajne benefite ovog ulja po telo i um.

Bosiljak je poznat po svojoj sposobnosti da ublaži napetost, depresiju i nesanicu.

To ga čini ga posebno korisnim za osobe koje se suočavaju sa stresom ili zahtevnim intelektualnim zadacima. Takođe, njegova antioksidativna svojstva pomažu u zaštiti organizma od slobodnih radikala, dok se istovremeno bori protiv respiratornih problema poput astme i bronhitisa.

Bogat vitaminima poput A, K, C i B6, kao i mineralima kao što su magnezijum, mangan, kalijum i gvožđe.

Namena:

Koristi se u aromaterapiji i kozmetici, pružajući koristi poput osvežavanja uma, poboljšanja raspoloženja i nege kože i kose. Ulje bosiljka takođe ima analgetska svojstva, što ga čini efikasnim u ublažavanju bolova u mišićima i zglobovima.

Dodavanjem nekoliko kapi ulja u šampon, možete očistiti kosu i teme glave, čineći kosu mekom, svilenkastom i mirisnom. Redovna upotreba takođe može ojačati vlasi i smanjiti njihovu sklonost pucanju.

Takođe je korisno u tretiranju bolova u mišićima nakon napornog treninga, kao i u jačanju imunološkog sistema.

Upotreba:

Masaža uljem bosiljka se koristi kod mentalnog umora, migrene, nervne napetosti, bronhitisa, prehlade, uboda insekata, reumatizma i zapušenih sinusa. Preporučuju se inhalacije uljem bosiljka ili masaže bolnih delova tela. Zahvaljujući antibakterijskom dejstvu, koristi se i u borbi protiv akni i drugih kožnih infekcija.

Dobro se meša sa etarskim uljima limuna, geranijuma, lavande i ruzmarina. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…)

Pakovanje 30ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top