Ulje Bosiljka 30ml Eterra

730 RSD

Ulje bosiljka pomaže kod mentalnog zamora ili nedostatka pamćenja.

Ulje Bosiljka 30ml

Etarsko ulje bosiljka ima umirujuće destvo, pa se preporučuje kao prirodni lek protiv stresa nastalog usled svakodnevnih briga i pritisaka.

Sastav: 100% esencijalno ulje (Ocimum basilicum) se dobija parnom destilacijom procvetale biljke.

Bosiljak ublažava napetost, depresiju i otklanja nesanicu. Posebno je korisno osobama čija profesija iziskuje velike intelektualne napore, jer doprinosi i boljem pamćenju.

Esencija bosiljka je poznata po činjenici da ima jaka antioksidativna svojstva koja štite telo protiv oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Olakšava iskašljavanje i ublažava poteškoće sa disanjem kod astme, bronhitisa i drugih respiratornih poremećaja. Takođe mu se pripisuje i antibakterisko dejstvo.

U bosiljku se mogu naći sledeći vitamini:

Vitamin A, vitamin K, vitamin C i vitamin B6, a od minerala bosiljak sadrži magnezijum, mangan, kalijum i gvožđe.

Osobine:

Ekspektorans, antiseptik, digestiv, insekticid, stimulant, zagreva, stimuliše, tonifikuje. Pomaže kod mentalnog zamora ili nedostatka pamćenja ali i kod glavobolje.

Za bolje raspoloženje :

Naročito je popularno zbog efekta koji ispoljava na naše raspoloženje. Posebno delotvorno kod ublažavanja stresa i tenzije, te ga često koriste oni koji žele da se umire, rasterete i mentalno ojačaju. Osim toga, efikasno stimuliše i razbistri um, a udisanje njegovog mirisa čini vas osveženim i rasterećenim.

I naša koža ima koristi od ovog ulja, te je ono čest sastojak različitih kozmetičkih preparata. Prvenstveno, našu kožu hrani, osvežava i obnavlja, te je svakako poželjno nekoliko kapi ulja bosiljka dodati u redovnu kremu za lice.

Ujedno se koristi i za toniziranje kože, ali i za tretiranje različitih promena i akni. Za lepotu svake žene veoma je bitan izgled njene kose, pa je dobro znati da esencija bosiljka i u ovom slučaju može biti velika pomoć. Svega nekoliko kapi dodatih u vaš šampon učiniće da vam kosa i teme glave budu čistiji i uredniji.

Nakon pranja ovim šamponom kosa će biti ujedno biti osvežena i mirisna. Bosiljak utiče na kosu i tako što je omekšava i čini svilenkastom i glatkom. Redovnim tretmanima ovim uljem utičete i na osnaživanje vlasi, te su one manje sklonije pucanju i krzanju.

Kada su u pitanju različiti bolovi koštanog i mišićnog sistema, esencija bosljka može biti pravi spas. Ono sasvim efikasno ublažava bolove u zglobovima, ali to čini i na umornim i stegnutim mišićima.

Razblaženo se može utrljati u mišiće nakon napornog treninga i to će značajno smanjiti njihov spazam i tenziju. Ujedno trebalo bi da bude i standardni deo vaše kućne apoteke, jer je dokazano da ono smanjuje mogućnost infekcije i jača vaš imuni sistem.

Način upotrebe :

Masaža se koristi kod mentalnog umora, migrene, nervne napetosti, bronhitisa, prehlade, uboda insekata, reumatizma i zapušenih sinusa. Preporučuju se inhalacije ovim uljem ili masaže bolnih delova tela. Zahvaljujući antibakterijskom dejstvu, koristi se i u borbi protiv akni i drugih kožnih infekcija.

Dobro se meša sa etarskim uljima limuna, geranijuma, lavande i ruzmarina. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…)

Pakovanje 30ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top