Ulje Menta Eterra 20ml

640 RSD

Ulje Menta 20ml Eterra

Ulje Menta (Menthae spicata) ili kovrdžava menta razlikuje se od mente po velikim listovima i prisutnosti velike količine karvona u etarskom ulju, a ne sadrži mentol. Sladak miris ovog ulja poznat je iz žvakaćih guma, bombona, alkoholnih i bezalkoholnih pića, pasti za zube, parfema, sapuna i kozmetike.

Koristi se kod problema sa varenjem, i izgleda da opušta mišiće želudca i time pomaže rešiti štucanje, mučninu i neprijatne simptome bolesti kretanja.

Poboljšava apetit.

Pozitivno deluje na ženski reproduktivni sistem, može pomoći kod bolnih i teških menstrualnih ciklusa, olakšava porođaj i sprečava obilno lučenje majčinog mleka i otvrdnjavanje dojki ili pojavu mastitisa.

Ublažava loš zadah, upalu zubnog mesa, glavobolje, a kod respiratornih infekcija deluje kao mukolitik i olakšava iskašljavanje.

Na koži deluje kao lokalni anestetik i ublažava svrab, pomaže u zaceljivanju kože. Sužava pore i odlično je etarsko ulje za masnu kožu i kosu. Podstiče rad mozga u slučaju mentalnog umora.

Napomena:

Ne preporučuje se dugotrajna upotreba, ni korišćenje kod žučne insuficijencije, upale bešike, u toku trudnoće i dojenja.

Pakovanje 20ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top