ULJE MIRO 10ml Eterra

1.350 RSD

Kategorija: Oznake: ,

Ulje Miro 10ml

 Miro (Commiphora myrrha) je grm iz čije se stabljike, poput tamjana kad se zaseče, dobija smola. Ulje Miro je jedno od prvih koja Isus prima nakon svog rođenja, i jedno od poslednjih. U ono vreme se koristilo kako bi se sprečila infekcija pupčane vrpce.
Miro (Commiphora myrrha) je grm iz čije se stabljike, poput tamjana kad se zaseče, dobija smola.

Miro je jedno od prvih ulja koja Isus prima nakon svog rođenja, i jedno od poslednjih. U ono vreme se koristilo kako bi se sprečila infekcija pupčane vrpce.

Trudnice su smatrale da se korišćenjem mira prima zaštita protiv generacijskih kletvi. Zato su koristile ovo ulje tokom trudnoće i nanosile ga na pupčanu vrpcu svoje novorođene dece.

Postoji verovanje da je miro štitio decu koja su imala manje povrede kože, a štitila ih je od infekcija koje su u ono vreme vladale. Kaže se da je Isus odbio vino mešano s mirom koje su mu rimski vojnici nudili dok je visio na krstu.

Miro se spominje u najstarijem medicinskom dokumentu – Papirusu Ebers-u, u 16. veku p.n.e. u Egiptu – kolekciji od 877 recepata. Hildegard von Bingen (1098-1179) takođe je u svojim spisima spominjala miro.

U starom Egiptu miro se koristio kao mast za balsamovanje tela, odnosno njegovo očuvanje. Zato predstavlja simbol besmrtnosti. U Bibliji se spominje kao jedan od darova triju mudraca novorođenom Isusu. Od mira se pravilai mast za rane i navodno nijedan grčki vojnik nije u rat odlazio bez nje. Arapi su ga koristili za regeneraciju kože.

Miro je veoma snažno antioksidantno ulje ali istovremeno služi kao podrška svim ostalim uljima.

Može produžiti dugovečnost bilo koje druge arome bez dominacije. Jača imunitet u trenucima stresa, obogaćuje ćelije kiseonikom i balansira sistem za varenje.

Delotvorno je kod otvorenih rana u ustima, kod strija, bora i gljivica. Miris ulja mira može pojačati životni polet i revitalizovati limbički sistem zahvaljujući visokom sastavu seskviterpena, istovremeno pojačavajući emotivnu slobodu.

Tradicionalno se koristio za lečenje disajnih i menstrualnih tegoba, kao i artritisa. Jakog je antibakterijskog, antivirusnog i protivupalnog delovanja. Smanjuje preterani rad štitne žlezde.

Indikovan je za:

Infekcije sistema za varenje (oralno),

Upalne bolesti kože (dermalno),

Hipertireozu (oralno i dermalno).

Ne koristiti u slučajevima hipotireoze

Pakovanje 15ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top