Ulje Pasjeg trna 30ml Eterra

990 RSD

Kategorija: Oznake: ,

Ulje Pasjeg trna 30ml Eterra

Ulje Pasjeg trna je izuzetno bogat izvor hranljivih sastojaka, uključujući vitamine E i C, različite karotenoide, omega 3-6-9 masne kiseline, kao i tragove 11 minerala, među kojima su kalcijum, gvožđe, bor, mangan i silicijum, zajedno sa aminokiselinama i bioflavonoidima.

Pasji trn, biljka koja se uzgaja u različitim delovima sveta sa umerenom i hladnom klimom, poznat je po svojoj izuzetnoj nutritivnoj vrednosti. Prema istraživanjima ruskih i kineskih naučnika, pasji trn sadrži čak 190 bioaktivnih komponenti.

Bobice se beru od avgusta do decembra i koriste se u različitim jelima i pićima, uključujući voćne napitke i pite. U Finskoj, one se često koriste kao deo ishrane za bebe.

Legende o pasjem trnu potiču iz antičke Grčke i Mongolije. Prema jednoj antičkoj grčkoj legendi, listovi pasjeg trna bili su omiljena hrana mitskog Pegaza, a prema drugoj priči, bili su hrana trkaćih konja. Legende iz Mongolije takođe opisuju blagotvorno delovanje pasjeg trna na zdravlje konja.

Ulje pasjeg trna ima brojne prednosti, uključujući:

  • Povećanje energije i podršku oporavku organizma
  • Smanjenje nuspojava lekova
  • Potencijalnu podršku kod stanja kancera i smanjenje negativnih efekata hemoterapije
  • Mogućnost smanjenja nivoa holesterola i poboljšanja koronarne cirkulacije
  • Blagotvorno delovanje na stanje sluzokoža očiju, usta i urogenitalnog trakta kod pacijenata sa Sjogrenovim sindromom
  • Povećanje otpornosti kostiju
  • Regenerativno dejstvo kod dermatitisa, herpesa i papiloma
  • Mogućnost tretiranja blažih opekotina
  • Potencijalnu podršku kod lipoma
  • Korist u veterini za jačanje mačaka i pasa, pružajući im snagu i čineći njihovo krzno sjajnim.

Primena

Ulje pasjeg trna podstiče procese regeneracije kod povreda kože i sluzokože, kao što su ekcemi, dekubitisi, akne, posekotine, čirevi, strije, ragade, postoperativne rane i radijacijske rane.

Može biti od pomoći u tretmanu spoljnih hemoroida i analnih fisura.

U oblasti ginekologije, može se naneti na tampon radi ublažavanja različitih upalnih procesa i suvoće vagine.

U stomatologiji, može pružiti olakšanje od zubobolje, pomoći u tretmanu postoperativnih stanja, kao i u složenim tretmanima paradentoze, gingivitisa i upala usne šupljine.

Oralna upotreba (u smutiju, soku, kaši, jogurtu) može doprineti kod funkcionalne dispepsije, poboljšati pokretljivost želuca i creva, smanjiti nivo masti u krvi, čime se smanjuje rizik od srčanih bolesti, kao i pružiti olakšanje kod sindroma suvog oka.

Napomena:

Informacije o ulju pasjeg trna namenjene su opštem znanju i ne bi trebalo da zamene medicinsku dijagnozu ili savet lekara. Pre upotrebe bilo kakvih biljnih preparata, važno je konsultovati se sa stručnjakom.

Pakovanje 30ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top