Ulje peperminta 10ml Probotanic

690.00RSD

Ulje peperminta 10ml Probotanic

Ulje peperminta doprinosi očuvanju zdravlja respiratornog i digestivnog sistema i imuniteta.

Eterično ulje nane jako je efikasno u opuštanju mišića i protiv bolova. Posebno je od pomoći kod bolova u leđima i kičmi, glavobolje i bolnih upala mišića. Kada vas bole zglobovi, pomešajte ulje peperminta sa lavandinim uljem i nekim od baznih ulja ( jojoba, kokos ) i dobićete sjajne rezultate. Iako nana ima efekat hlađenja, ova kombinacija istovremeno smiruje i utiče na smanjenje bola.

Sastav:

100% čisto i prirodno esencijalno ulje peperminta, nerazblaženo, bez aditiva i primesa

Latinski naziv:

Mentha piperita

Pakovanje: staklena ambalaža sa kapaljkom

Aktivni sastojak :

Etarsko ulje peperminta (Mentha piperita)(100%)

Način upotrebe :

Oralno :

koristi se do 2 nedelje u toku jednog meseca ili po potrebi, 1-2 kapi tri puta na dan. Ulje se pije posle obroka, razređeno u kašičici jestivog ulja ili meda.

Inhalacijom :

u pola litra vruće vode dodati 1-2 kapi ulja peperminta i pažljivo udisati zatvorenih očiju.

Upozorenja :

Proizvod se ne preporučuje trudnicima, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina starosti, kao ni o osobama osetljivim na neki od sastojaka ulja. Proizvod ne treba da uzimaju osobe koje imaju teško oštećenja jetre, srčane aritmije, poremećaj akta gutanja, ahlorhidriju, gastroezofagealni refluks, astmu, zapaljenje žučne kese i opstrukciju žučnih puteva.

Osobe koje imaju kamen u žuči mogu dobiti kolike zbog holagognog efekta. Ukoliko se unesu količine veće od preporučenih, moguća je pojava neželjenih efekata kao što su : dijareja, mučnina, povraćanje, vrtoglavica i lupanje srca.

Upotreba etarskog ulja može izazvati probleme u želucu kod osetljivih osoba. Ne preporučuje se istovremena upotreba ulja peperminta sa lekovima iz grupe antacida, blokatora H2 receptora i inhibitora protonske pumpe. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene :

Pre upotrebe pažljivo pročitati uputstvo. Preparat nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Pakovanje 10ml Probotanic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top