AGAVA

Agava sirup i šećer su poznati po svom karakteristično niskom glikemijskom indeksu, što je čini lako rastvorljivim zaslađivačem. Sirup i šećer izvađeni iz plave agave su prirodni, organski proizvodi koji se koriste kao osvežavajući zaslađivači. U davna vremena, Asteci su ga koristili radi poboljšanja probave. Ova biljka je takođe bila poznata po svojim antibakterijskim svojstvima koja su pomagala u pročišćavanju krvi.

Zašto se preporučuje Agava:

S obzirom na svoj niski glikemijski indeks, agav sirup je često preporučen kao alternativa belom rafiniranom šećeru. To ga čini odličnim zaslađivačem, čak i za one koji paze na ishranu, uključujući dijabetičare.

Ovaj prirodni zaslađivač odgovara različitim prehrambenim režimima, posebno osobama koje teže zdravijem načinu života.

Zahvaljujući svom niskom glikemijskom indeksu Agava šećer ne uzrokuje nagli porast šećera u krvi. Time ga čini ga poželjnim izborom i za osobe s dijabetesom.

Nije Agava sirup samo poznat po svojim antibakterijskim svojstvima.

Takođe se ističe i zbog svojih antiupalnih svojstava, koja uglavnom proizlaze iz bogatstva saponina.

Naglašena prisutnost fruktoze je jedna od njegovih karakteristika, s obzirom da je to prirodni šećer koji se inače nalazi u različitim povrćem i voću. Budući da je to prirodni oblik ugljenih hidrata koji podstiče različite procese u telu, preporučuje se upotreba agavinog sirupa kao zaslađivača.

Agava sirup sadrži inulin, složeni oblik fruktoze, koji doprinosi slatkom ukusu sirupa.

Zbog toga se često preporučuje kao zamena za industrijski rafinisani šećer, posebno za one koji žele izgubiti na težini, jer agavin sirup produžava osećaj sitosti i smanjuje apetit.

Takođe zbog inulina, Agava šećer povoljno utiče na smanjenje visine holesterola te poboljšava apsorpciju magnezijuma i kalcijuma.

Na taj način, zamena rafinisanog šećera sirupom od agaveprirodno pomaže u očuvanju zdravlja kostiju i sprečavanju osteoporoze.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top