Dekstroza

Dekstroza, poznata i kao D-Glukoza ili grožđani šećer, pruža važan izvor brze energije. Ostali ugljeni hidrati moraju se prvo pretvoriti u glukozu pre nego što ih organizam iskoristi za energiju, što zahteva vreme i dodatnu energiju. To je razlog zašto je dekstroza idealna opcija za unos jednostavnih šećera za sportiste, koji imaju veće potrebe za energijom od prosečnih osoba.

Dekstroza je efikasan i brz način za nadoknadu nedostatka energije.

To je posebno korisno za sportiste koji često zahtevaju trenutni izvor energije tokom dugih aktivnosti. Takođe, dekstroza doprinosi bržoj regeneraciji mišićnog tkiva, zbog čega se preporučuje i nakon vežbanja ili fizičke aktivnosti.

Prednosti i karakteristike korišćenja dekstroze uključuju:

  • Energetsku podršku za sportiste
  • Podršku za rad mozga
  • Sigurnu upotrebu za odrasle, decu i trudnice, ali nije preporučljiva za osobe sa dijabetesom.

Unos neophodne količine dekstroze brzo nadoknađuje energetske rezerve, zaustavlja brzu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkog napora i podstiče ugradnju proteina.

Dekstrozu možete koristiti:

s vodom pre, tokom i nakon treninga kako bi obezbedila energiju, pri čemu ne opterećuje organe za varenje jer se ne vari.

Njen transportni sistem može poslužiti za unos kreatina ili amino kiselina.

Koliko je čist i efikasan izvor metaboličke energije najbolje ilustruje činjenica da se u medicini koristi u obliku vodenog rastvora za infuziju direktno u krvotok.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top