Sok od cvekle

Jedan od najvrednijih prirodnih eliksira za vaše zdravlje – sok od cvekle.

Sok od cvekle nije samo običan napitak – to je izvor vitalnosti i blagostanja koji preporučuju sportisti, deca, starije osobe, pa čak i trudnice. Jedan je od najboljih saveznika za poboljšanje vaše krvne slike i jačanje imuniteta.

Da vam približimo njegovu nutritivnu vrednost – koncentracija mineralnih materija u ovom napitku je impresivna, sa 627,3 mg/100g. Gvožđe, kalijum, kalcijum, natrijum, fosfor, magnezijum, mangan, jod, bakar, fluor, sumpor, brom, litijum, i stroncijum su samo neki od minerala koje ćete pronaći u sokovima od cvekle.

A što se tiče vitamina, ovaj napitak je prava riznica. Vitamin C, B1, B2, pa čak i retki B12, čine samo deo njegovog bogatstva.

Njegova bogata koncentracija ugljenih hidrata, posebno saharoze, osigurava izvor energije koji će vam biti potreban tokom celog dana.

Ali tu nije kraj njegovim blagodetima – cvekla je takođe bogata folatima, vlaknima i antioksidantima.

Za one koji se bore s anemijom, cvekla je pravo čudo prirode.

Visok sadržaj antocijanina, koji joj daje crvenu boju, štiti eritrocite i čini krvne sudove elastičnijim, što poboljšava cirkulaciju i rad srca. Adenin, još jedan ključni sastojak, održava visoku koncentraciju leukocita, jačajući vaš imunitet.

Uzimajući sve ovo u obzir, možete biti sigurni da sok od cvekle nije samo napitak, već ključ za očuvanje vašeg zdravlja i vitalnosti. Uzmite svakodnevno dozu ovog dragocenog napitka i osetite razliku u svom zdravlju i energiji!

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top