Prirodne paste za zube

Prirodne paste za zube postale su interesantne za upotrebu jer u njihovom sastavu nema veštačkih sastojaka koje neguju zube ,desni i sluzokožu usta. Pored uobičajenih sastojaka sadrže različite antibakterijske agense i druge prirodne, a za zdravlje korisne elemente.

„Istina je da ljudi imaju mnogo veću potrebu za prirodom i prirodnim preparatima nego što industrija ima razumevanja za to.

Prisustvo na tržištu pasti od zeolita i etarskih ulja je blagotvorno za zdravlje usta i zuba, kao i za ceo organizam, jer odavno se zna da zdravlje na usta ulazi.

U stomatologiji je odavno poznato da je zeolit jak antioksidans. Vezuje toksine i metale (amalgamske plombe), pomaže obnavljanju ćelija, reguliše PH usne duplje. Samim tim deluje umirujuće na upalne procese desni i usporava oboljenja paradoncijuma.

Sva ostala eterična ulja su antiseptici, deluju na profilaksu zubnog kamenca, dezinfikuju i obezbeđuju svež dah.

Zeolit prevashodno omogućava pozitivne efekte kod zaštite sluzokože usne duplje od štetnih spoljašnjih uticaja. Takođe pruža zaštitu i od negativnog delovanja bakterija čije je prirodno stanište u usnoj duplji. Mikrogranulati zeolita imaju i abrazivna svojstva (glačanje površina  zuba) zahvaljujući čemu se postiže produžan osećaj čistoće zuba.

Paste imaju i kozmetičko-higijenski efekat i pomažu u prevenciji karijesa.

Eterična ulja žalfije, mente, eukaliptusa, cimeta i pomorandže su antibaktericidna. Ove aromatične supstance im daju prijatan miris i ukus, što utiče na pozitivno iskustvo pojedinca prilikom održavanja oralne higijene, a takođe osvežavaju dah i produženo pružaju prijatan ukus u ustima.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top