Soda bez aluminijuma

Soda bez aluminijuma je neorganska hemikalija koja se koristi i kao lek, i kao kozmetičko sredstvo. Takođe se koristi kao sredstvo za čišcenje, i za humanu higijenu i negu, i kao adsorbens mirisa i drugo. Rastvorena u vodi stvara baznu sredinu. Reaguje sa kiselinama, stvara soli i oslobađa vodu i ugljen-dioksid.

Zbog te osobine, soda se koristi i u farmaceutskoj industriji kao antacid (protiv gorušice).

Povišen unos povećava pH vrednost krvi, stvara se kuhinjska so, a višak soli povećava zapreminu krvi i krvni pritisak, odnosno povećava rizik od hipertenzije i edema (otoka).

A opet sa suprotne strane, bez sode bikarbone, sniženi (tj kiseli) telesni pH nastaje usled čestog unošenja farmaceutskih sintetičkih lekova, ishrane bazirane na kiselim namirnicama, stresa, ispoljavanja i nagomilavanja negativnih emocija.

To sve vodi ka propadanju ćelija, a na kraju do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, kandidijaza, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza, gastritis, itd.

Život najbolje funkcioniše u umereno ne-kiseloj (alkalnoj) sredini dovoljno govori u prilog korisnosti sode bikarbone. Unosom bikarbonatnih jona moguće je neutralisati nizak pH, odnosno regulisati pH balans unutar telesnih ćelija.

Soda deluje tako što širi krvne sudove i pospešuje lakše otpuštanje kiseonika u tkiva, povećavajući time pH vrednost. Povišena pH vrednost urina sprečava njegovu kristalizaciju unutar mokraćnih kanala.

Nadalje sledi i čitav niz posledica usled povećane mokraćne kiseline:

Dijabetes, srčane bolesti, srčani udar, giht, bubrežni kamenac, itd. Unošenje bikarbone i magnezijum hlorida istovremeno u kombinaciji, koristi se kao tretman kod srčanih, neuroloških oboljenja i težih oblika gripa. Integrisano delovanje ove dve supstance efikasno odstranjuje toksine i kiseline iz svih celija, tkiva i organa.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top