Hyperic Soda bez aluminijuma 500g

430 RSD

Soda bikarbona bez aluminijuma zbog snažnog alkalnog delovanja, koristi se kao prirodni regulator kiselosti.

Hyperic Soda bez aluminijuma 500g

Hyperic soda bikarbona bez aluminijuma zbog snažnog alkalnog delovanja, koristi se kao prirodni regulator kiselosti.

Nedostatak bikarbonata u organizmu može da izazove niz zdravstevnih problema. On je po prirodi prisutan u svakom organizmu a manjak izaziva određene zdravstvene probleme koje možemo preduprediti povremenim uzimanjem soda-bikarbone preventivno.

Soda kao preventiva soda će pomoći u balansiranju kiseline i baze u našem telu.

Natrijum hidrogen karbonat je bazna supstanca koja se ne rastvara lako u vodi ali vrlo brzo deluje kao antacid pa nas rešava nadutosti, mučnine, podrigivanja i lošeg zadaha. Gotovo trenutno otklanja problem sa viškom želudačne kiseline a služi za alkalizaciju celog organizma.

Pomaže pri prehladi i gripu, dijabetesu, dermatološkim oboljenjima ali i kada je u pitanju oralno zdravlje, higijena zuba i usne duplje. Terapija soda-bikarbonom pomoći će nam pri lečenju mokraćne bešike i kiselosti urina. Dobra je za regeneraciju kože i sluzokože.

Potrebno je biti obazriv kada su osobe sa povećanim krvnim pritiskom u pitanju jer soli u sodi dovode do povećanog krvog pritiska.

Osobe sa bolestima bubrega trebalo bi da konsultuju svog lekara ako koriste soda-bikarbonu, mada, postoje istraživanja koja potvrđuju pozitivan učinak sode kod bolesti bubrega i razbijanja kalcifikata-kamena u bubregu i bešici.

Sastav:

100% natrijum hidrogen karbonat.

Tradicionalno se koristi kao svestrano sredstvo za čišćenje u domaćinstvu kao i za negu grube kože tela i prirodno izbeljivanje zuba.Koristi se i oralno za rešavanje problema sa žgaravicom.

U kulinarstvu koristi za dizanje i testa. Često se menja s praškom za pecivo. U kozmetici se koristi pri nezi kože i za čišćenje, piling, izbjeljivanje i izjednačavanje tena , a osvežuje telo i prostore.

Antiseptički utjecaj je koristan za čišćenje kuće i odeće, a pomaže je i kod  otapanju kamenca.

Alkalizacija organizama :

Pola kafene kašičice sode rastvoriti u čaši vode i popiti. Kontinuirano korišćenje sode bikarbone obezbeđuje optimalnu pH vrednost želudačne flore čime se optimalizuje proces varenja kao i stepen iskorišćenosti hranljivih materija i minerala iz hrane.

Pasta za zube :

Naneti sodu na vlažnu četkicu za zube. Soda kao prirodni pufer neutrališe kiselost oralne regije.

Pranje voća i povrća :

Soda temeljno i efikasno uklanja nečistoće sa voća i povrća, kao i ostatke voska i pesticida

Uklanjanje mirisa :

Za uklanjanje zaostalih mirisa iz flašica, potopiti ih u mlaku vodu u kojoj je rastvoreno par kašika sode bikarbone i ostaviti da odstoje. Nakon toga, flašice isprati.

Pakovanje 500g Hyperic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top