Soda bikarbona 1kg

180 RSD

Soda bikarbona 1kg

Soda bikarbona je jedno od najstarijih prirodnih sredstava za čišćenje. Stari Egipcani koristili su prirodne mineralne naslage u blizini mineralnih izvora za proizvodnju prvobitnih sapuna. Nakon njih i sve druge napredne civilizacije. Ta materija poznata kao prirodna soda.

Baš i poput sirćeta, soda bikarbona ima široku primenu. Može se koristiti kao pomoćna terapija nekih bolesti, koristi se u kozmetici, u kuvanju, za čišćenje…

Manjak bikarbonata je na celom svetu najneprepoznatljivije medicinsko stanje uprkos tome što je izuzetno uobičajeno. Problemi s kiselim pH vrednostima svaka biohemijska reakcija je osetljiva na pH vrijednost jer su enzimi na tu ravnotežu posebno osjetljivi. 

Soda bikarbona upotrebljava se i za oralnu higijenu, kao jednostavna prirodna pasta za zube. Ona temeljno čisti naslage na zubima, otklanja kamenac i izbeljuje zube.

Posto ima abrazivno dejstvo ipak se ne preporucuje za svakodnevno pranje zuba.

Za brzo osvezavanje daha u 1 dl vode rastopiti 1 kasicicu sode bikarbone i ovim rastvorom ispirati usta u nekoliko navrata. Nakon ispiranja tecnost ispljunuti.

Za uklanjanje mrtve zadebljale koze na stopalima napraviti vrucu vodenu kupku sa dodatkom sode bikarbone. Ona ce omeksati tvrdo tkivo i omoguciti da se lakse sastruze sa koze. Pri tom ce ukloniti naslage prljavstine i nevidljivu necitocu, ostavljajuci za sobom meku i glatku kozu.

Sličan samo manje agresivan tretman može se primeniti i na celom telu kao piling.

Soda je efikasno sredstvo za neutralisanje neprijatnih mirisa. Tako može poslužiti kao odličan prirodni dezodorans. Ovaj prah za razliku od mnogih brendiranih dezodoranasa, ne maskira neugodne telesne mirise vec ih zaista eliminiše.

Evo jednog korisnog saveta kako ukloniti neugodan miris iz obuće. Unutar obuće ravnomerno posuti sodu bikarbonu i ostaviti je tako preko cele noći. Ujutru samo dobro istresti prah i obuća će prijatnije mirisati.

Jedan interesantan podatak. Postoje indicije da soda bikarbona moze biti lek protiv najopasnije bolesti današnjice. Italijanski lekar Tullio Simoncini tvrdi da soda bikarbona ima odlicne rezultate u terapiji karcinoma.

Namena:

Pakovanje 1kg rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top