Soda bikarbona 200g Moja trpeza

40 RSD

Soda Bikarbona: Prirodno Sredstvo za Čišćenje i Zdravlje

 

 

 

Soda Bikarbona: Prirodno Sredstvo za Čišćenje i Zdravlje

Soda bikarbona je jedno od najstarijih prirodnih sredstava za čišćenje. Njeni koreni sežu u drevno doba, koristili su je Stari Egipćani za proizvodnju sapuna. Danas ima široku primenu u domaćinstvu i zdravstvenim tretmanima.

Upotreba u Medicini

Soda bikarbona nije samo sredstvo za čišćenje, već se koristi i kao pomoćna terapija kod nekih bolesti. Nedostatak bikarbonata može dovesti do problema sa pH vrednostima u organizmu, što može uticati na biohemijske reakcije.

Za Oralnu Higijenu

Soda se često koristi u oralnoj higijeni kao prirodna pasta za zube. Osim što čisti naslage na zubima i izbeljuje ih, može se koristiti i za osvežavanje daha. Ipak, zbog abrazivnog dejstva, ne preporučuje se svakodnevno pranje zuba.

Kozmetička Primena

Soda se može koristiti i za otklanjanje mrtve kože na stopalima ili kao piling za telo. Takođe, efikasno neutrališe neprijatne mirise i može se koristiti kao dezodorans ispod pazuha.

Zdravstveni Saveti

Soda se koristi i za lečenje manjih povreda kao što su ujedi insekata ili opekotine. Takođe, postoje indikacije da može biti korisna u terapiji karcinoma, prema tvrdnjama italijanskog lekara Tullia Simoncinija.

Korisni Saveti za Svaki Dan

Može poslužiti kao sredstvo za dezodorizaciju obuće ili kao sredstvo za izbeljivanje zuba. Takođe, može se koristiti za osvežavanje daha ili kao sredstvo za čišćenje i dezinfekciju.

Sastav:

Natrijum hidrogen karbonat 99,3%, natrijum karbonat 0,6%, natrijum hlorid 0,05%, gvožđe oksid 6ppm.

Pakovanje 200g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top