Cikorija biljna kafa 200g Europan

230 RSD

Cikorija se smatra najboljim prirodnim lekom protiv zarazne žutice-bolest prljavih ruku. Služi  za izbacivanje kamena iz bubrega i mokraćne bešike.

Cikorija biljna kafa 200g Europan

Cikorija kao biljna kafa se često koristi kao alternativa kafi i kao sredstvo za snižavanje lošeg holesterola u krvi, što može pomoći u prevenciji raznih bolesti poput arteroskleroze, visokog krvnog pritiska te moždanog i srčanog udara.

Bogata je oligofruktozom i inulinom, koji imaju ulogu u regulaciji hormona gladi, kao i u smanjenju potrebe za čestim unošenjem hrane. Inulin, glavni sastojak cikorije, predstavlja posebnu vrstu biljnih vlakana poznatih kao fruktani, koji su prepoznati kao prebiotici.

Takođe sadrži glikozide, složene organske spojeve koji imaju značajnu ulogu u prirodnoj medicini. Osim što je poznata po svom gorkom ukusu, koji proizvodi specifični glikozid intibin.

Cikorija se koristi i za poboljšanje gastrointestinalnog trakta te kao podrška imunitetu zbog bogatstva antioksidanata, vitamina A, C i E koje sadrži.

Takođe, je izuzetno bogata kalijumom te se koristi u situacijama kada je potrebno održati ravnotežu elektrolita u organizmu.

Ova biljka se tradicionalno koristi u narodnoj medicini za lečenje gastrointestinalnih problema, poput problema sa varenjem i eliminacijom, kao i kod smanjenog apetita i mučnine.

Koren cikorije takođe može pomoći kod eliminacije parazita iz creva, zapaljenskih bolesti creva te kod problema poput opstipacije i dijareje.

Pored toga, čaj od cikorije može imati antimikrobno dejstvo protiv raznih bakterijskih infekcija, kao i potencijalno pozitivan uticaj na metabolizam i imunitet. Nadzemni delovi biljke se koriste za lečenje problema poput malokrvnosti, nesanice i ubrzanog rada srca.

S obzirom na sve navedeno često se koristi kao prirodni lek za razne zdravstvene tegobe. Posebno se preporučuje kao podrška za gastrointestinalno zdravlje, imunitet i regulaciju metabolizma.

Sastav ovog proizvoda je 100% prženi koren cikorije. Preporučuje se kuvanje jedne supene kašike praha u pola litre vode, nakon čega se ostavi da odstoji i procedi. Nakon toga, čaj se može dodati hladnom ili toplom mleku, prema ukusu.

Pakovanje 200g Europan

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top