Suva jagoda

Suva jagoda je bogata vitaminom C, K i drugim hranljivim materijama kao što su mangan, folna kiselina, kalijum, riboflavin, bakar, magnezijum, vitamin B5 i B6. Osim toga, sadrži i omega-3 masne kiseline koje su korisne za zdravlje.

Mangan prisutan u suvim jagodama povoljno deluje na metabolizam, mozak i nervni sistem, kao i na zdravlje krvi i kostiju.

Elaginska kiselina, koja se nalazi u suvim jagodama, ima svojstvo sprečavanja transformacije zdravih ćelija u maligne, što doprinosi zaštiti organizma od razvoja karcinoma. Ova voćka takođe se preporučuje za lečenje problema poput zatvora, reumatizma, bolesti jetre, anemije i nervoze.

Suve jagode su odlična alternativa slatkišima i mogu se koristiti kao dodatak šejkovima za dodatnu nutritivnu vrednost.

Uz to, njihov bogat ukus čini ih popularnim izborom za užinu ili zdravu grickalicu tokom dana.

Suva jagoda, osim što je izuzetno hranljiva, takođe je praktična za upotrebu i dugotrajno skladištenje. Zahvaljujući procesu sušenja, suve jagode zadržavaju većinu svojih hranljivih sastojaka, što ih čini idealnim izborom za održavanje zdrave ishrane tokom cele godine, čak i kada sveže jagode nisu u sezoni.

Osim toga, suva jagoda je veoma svestran sastojak koji se može koristiti na različite načine.

Može se dodavati u smutije, žitarice, muslije, peciva, kolače ili čak salate kako bi se obogatila njihova nutritivna vrednost i dodao prirodan voćni ukus. Takođe, suve jagode mogu biti ukusan zalogaj za putovanja, brzu užinu ili dodatak desertima poput jogurta ili sladoleda.

Njihova slatka aroma i intenzivan ukus čine ih omiljenim sastojkom u mnogim receptima. Dok njihova dugotrajnost omogućava da budu praktičan izbor za održavanje zdrave ishrane i uživanje u voću tokom cele godine.

Cena se redovno ažurira
Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top