Acerola prah 100g We Are One

1.499 RSD

Acerola sadrži 30 puta više vitamina C od limuna.Bioflavonoidi i karotenoidi u Aceroli su antioksidanti koji održavaju holesterol.

Acerola prah 100g

Sastav: 100% acerola prah

Pomaže u normalnom funkcionisanju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, kože, desni, zuba. Odličan je izvor energije, te na taj način smanjuje umor i iscrpljenost. Voće svetlo crvene boje poput trešnje i jedno od najbogatijih vitaminom C na svetu. Sadrži do 30 puta više vitamina C od limuna. Prodaje se u pakovanju od 100gr u prodavnici zdrave hrane Cecin Biošpajz Beograd a može se poručiti i online.

Ona sadrži od 1.000 mg do 4.500 mg vitamina C na 100g svežeg ploda Acerole i igra ključnu ulogu u pravilnom funkcionisanju imunog sistema.

Vitаmin C je moćаn аntioksidаns, koji blokirа neke štetne efekte izаzvаne slobodnim rаdikаlimа. Vitаmin C poboljšаvа orаlnu аpsorpciju gvožđа. Nedostаtаk vitаminа C može dovesti do njegove hipovitаminoze kojа se kod dece kаrаkteriše iritаbilnošću, gubitkom аpetitа, poremećаjem rаstа kostiju, kаo i potkožnim krvаrenjem i аnemijom. Indikаcije Prevencijа i lečenje deficitа vitаminа C (hipovitаminozа i skorbut).

Stаnjа sа povećаnim potrebаmа zа vitаminom C ( hemodijаlizа, neoplаzme, sklonost kа krvаrenju, povišenа telesnа temperаturа). Takođe se koristi nаkon hirurških intrevencijа, kod rаnа i opekotinа koje teško zаrаstаju, gvožđe-deficitnа аnemijа, methemoglobinemijа, u periodu rаstа, zаmorа, ishrаne siromаšne vitаminom C.

Osim toga, prah acerole sadrži i mnoge druge sastojke korisne za organizam – vitamine A, B1, B2, B3 (niacin), kalcijum, gvožđe, bioflavonoide, fosfor, kalijum, magnezijum, cink i pantensku kiselinu.

Sadržaj šećera je nizak, samo 3-5%. Sadrži kalijum koji reguliše krvni pritisak i rad srca. Folna kiselina koja se nalazi u ovom voću pomaže u stvaranju novih ćelija.

Dakle, ove trešnje se preporučuju trudnicama. Folna kiselina takođe štiti novorođenče od bolesti. Ona je jedan od prirodnih lekova protiv glavobolje jer ima analgetičke efekte slične aspirinu i ibuprofenu. Takođe pomažu u lečenju groznice i upale grla.

Bioflavonoidi i karotenoidi u Aceroli su snažni antioksidanti koji pomažu u održavanju nivoa holesterola u telu.

Čiste telo od karcinogena. Leči stomačne poremećaje. Ovo voće je takođe lek za želučane bolesti kao što su zatvor, dijareja. Sadrži i šećere dekstrozu, fruktozu i saharozu. Neke analize su pokazale da u svom sastavu ima i proteine, biljna vlakna, masti i masne kiseline.

Način upotrebe:

1/2 kafene kašičice praha izmešajte sa 2 dl čaja, voćnog soka ili vode i popijte.  Proizvod ne sadrži veštačke boje, aditive, konzervanse, zaslađivače i gluten.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 892kJ/213kcal

Masti 2,3g

Od čega zasićene masne kiseline 0,6g

Ugljeni hidrati 44,4g

Od čega šećeri 41,7g

Proteini 3,7g

So 28,00mg

Vitamin A 0,46 mg

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top