Čaj od Pirevine 100g

110 RSD

Čaj od pirevine 100g

Čaj od korena pirevine se koristi kod upala bubrega i mokraćnog uvećanja prostate, povređivanje krvnih sudova, kod izbacivanja kamena iz bubrega, upala hemoroida, izbacivanje mokraćne kiseline kod gihta, upala kože i sluzokože, upala žuči i jetre.

Pirevina je dosadan korov (rizom) u njivi koga bi se svi rešili sa zadovoljstvom, a nisu ni svesni da je ovo biljka izuzetnih lekovitih svojstava.

Čaj od korena pirevine (Graminis rhizoma) rešava probleme upalnih procesa kao što su upale bubrega, upale mokraćnih puteva, uvećana prostata, povređivanje krvnih sudova kod izbacivanja kamena.

Upale hemoroida se, takođe, lako mogu umiriti čajem od pirevine. Zbog svog sastava, koji čine kalijum, kalcijum i silikat, se koristi kao diuretik i za izbacivanje mokraćne kiseline kod gihta.

Može se koristiti i protiv upala kože i sluzokože. U čajevima protiv upale žuči i jetre je jedan od neizostavnih sastojaka. Često se može zameniti sa zubačom, biljkpm veoma sličnom pirevini, a razlikuje se po hemijskom sastavu.

Rizom pirevine kuvan u vinu se koristi za izbacivanje dečije gliste.

Odlična je za regulisanje metabolizma masti, jer smanjuje nivo lošeg holesterola i triglicerida u krvi a daje dobre rezultate i kod osoba koje žele da izgube višak kilograma jer uz dijetu ubrzava sagorevanje masnih naslaga.

Daje dobre rezultate kod problema dijabetesa a deluje i kao dobar diuretik.

Svakodnevnim pijenjem samo jedne šolje ovog čaja dnevno, podstiče se  lakše i brže  izlučivanje žuči, što uveliko pomaže boljem varenju hrane i ujedno sprečava taloženje i stvaranje kamena u žučnoj kesi, upala kože i sluzokože, upala žuči i jetre.

Takodje konzumiranjem ove količine čaja vršimo, veoma uspešno i detoksikaciju celog organizma.

Drugi nazivi:

Pirika, pir, pirak, pirnika, pirovina, puzava pirika, rubetka, pasja pšenica, zubača.

Način pripreme:

Kafenu kašiku čaja preliti sa 2 dcl hladne vode, pa poklopljeno zagrevati do ključanja ostaviti da stoji 30 min. pa procediti.
Piti tri puta dnevno pre jela po 2 dcl nezaslađenog čaja.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top