Dulse alge u prahu 25g We Are One

795 RSD

Dulse alge sadrže esencijalne masne kiseline, omega-3 i omega-6. Sadrže i posebne vrste biljnih vlakana sa zanimljivim svojstvima. One su prirodna hrana, dobra za zdrav život, ali i lek koji je priroda podarila.
Kategorije: , Oznake: ,

Dulse alge u prahu 25g

Dulse alge u prahu (Palmaria Palmata) je alga nijanse od braon-crvene do ljubičasto-crvene boje, ručno sakupljena i sušena na niskoj temperaturi. Strukturom je hrskava. Idealna je za različite salate, jela sa povrćem, supe, priloge.

Kao plodovi mora u sebi sadrže lako svarljive ugljene hidrate, biljne belančevine, proteine, esencijalne aminokiseline, vitamine (A, B1, B2, B6, C, E i D , B12), minerale (jod, kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, natrijum, magnezijum). Alge su jedna od namirnica najbogatijih kalcijumom.

Alge imaju veliku količinu joda, i mi ih primarno znamo baš po sadržaju ovog elementa.

Crvene i zelene alge imaju količinu joda koja, ako ih pojedemo samo jedan gram dnevno, obezbeđuje dnevnu potrebu za ovim mikroelementom.

Sadrže malo masti, svega 1 do 5% suve materije, ali te masti imaju visoki procenat esencijalnih masnih kiselina. Sadrže linoleinsku i alfa-linoleinsku masnu kiselinu. Takođe, imaju visok nivo vlakana, 32 do 50% suve materije, koja smanjuje holesterol.

Zatim, sadrže esencijalne masne kiseline, omega-3 i omega-6. Sadrže i posebne vrste biljnih vlakana sa zanimljivim svojstvima. One su prirodna hrana, dobra za zdrav život, ali i lek koji je priroda podarila. Treba ih koristiti u svakodnevnoj upotrebi kao dopunu redovnoj ishrani.

Dulse alga je vrlo korisna u prevenciji i lečenju mnogih tegoba:

Podstiču detoksikaciju organizma.

Pročišćavaju krv.

Odlično deluju na koštanu srž.

Izvrsne su za mršavljenje.

Uspešne su u prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Mogu pomoći u regulaciji šecera u krvi jer njihovo vlaknasto tkivo usporava brzinu kojom se hrana vari i apsorbuje u krvotok.

Ovi blagotvorni plodovi utiču i na regulisanje funkcije jajnika i menstrualnog ciklusa.

Veoma su bogate gvožđem, pa se koriste u slučaju nedostatka gvoždja, jačaju imunitet.

Način upotrebe:

Potrebno ih je oprati pre upotrebe i ostaviti da se namaču s malo soli oko 5 minuta. Nakon namakanja volumen se može povećati oko četiri puta. Kuvaju se oko 30 minuta. Preporučuje se konzumirati maksimalno 1g alge dnevno po osobi. Koristi se za supe, čorbe, salate i sa drugim povrćem kao dodatak hrani (začin) i kao ukras. Skuvana alga je crvenoljubičaste boje.

Pakovannje  25g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top