Tajvanska Spirulina u prahu 100g Just Superior

1,570.00RSD

Tajvanska Spirulina je plavo-zelena mikroalga ( preciznije cijanobakterija) koja postoji na našoj planeti milijarde godina, predstavlja iskonsku superhranu zbog izrazito visoke koncentracije nutrijenata koju sadrži.

Tajvanska Spirulina u prahu 100g

Sastav: 100% organska spirulina u prahu sa Tajvana

Tajvanska Spirulina je plavo-zelena mikroalga ( preciznije cijanobakterija) koja postoji na našoj planeti milijarde godina, predstavlja iskonsku superhranu zbog izrazito visoke koncentracije nutrijenata koju sadrži. Postoje naučna istraživanja širom sveta koja potvrđuju zdravstvene benefite koje pruža spirulina pravog kvaliteta.

Potpuno autentična, organska i 100% proverena!

Kontrolisano gajena u izvorskoj planinskoj vodi ekološki čiste oblasti na jugu Tajvana. Za svaku porudžbinu se proizvodi posebno, što znači da je maksimalno sveža.

Sadrži vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, beta caroten, C, colin, D, E, lutein zeaksatin i K. Proteine: Triptopan, treonin, isoleucin, leucin, lisin, metionin, cistin, penalalanin, tirosin, valin, arginin, histidin, alanin, aspartik acid, glutamik acid, glicin, prolin i serin, a sadrži još karbohidrate i fat.

Sadrži i sledeće minerale: Magnezijum, selen, fosfor, iron, kalcijum, mangan, sodium, cink i potasium. Posebno je važno reći da je bogata gvožđem i da ga ima 23 puta više nego u spanaću kao i više beta karotena nego u šargarepi.

Zanimljivo je da kalcijuma ima više za čak 300 puta, nego što ga ima u mleku i da ima više proteina nego u goveđem mesu. Za vreme njenog rasta, upija skoro sve neophodne minerale za nesmetano funkcionisanje ljudskog orgnizma. Ima paletu potpuno prirodnih pigmenata, koji omogućavaju sintezu enzima, potrebnih za regilisanje metabolizma.

Najbitniji pigment spiruline je fikocijanin, koji jača i stimuliše imuni sistem. „Zelena krv“ kako zovu hlorofil  prečišćava telo.

Ima hlorofila u izobilju i sličan je hemoglobinu u čovekovoj krvi. Poseduje kompleks alfa, beta i gama karotenoida, koji obezbeđuju izuzetno snažnu zaštitu tela i prirodni su antioksidansi.

Pomaže izbačivanju štetnih toksina iz organizma, uravnotežava PH, poboljšava krvu sliku i smanjuje krvni pritisak. Beta karoten koji sadrži, najefikasniji je nutrijent u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju zdrave stanice.

Snažan antioksidans u Spirulini je zeaksantin, a ima 8 puta jače delovanje od beta karotena. On ujedno štiti oči, nervni sistem i mozak. Otkriveno je da efikasno štiti od štetnog zračenja te je zbog toga bio korišten u Černobilu nakon nuklearne katastrofe. Podiže nivo energije, poboljšava pamćenje i koncentraciju, poboljšava rad mozga.

Pomaže u prevenciji dijabetesa, stabilizuje nivo šečera u krvi i štiti gušteraču i stanice koje proizvode insulin.

Neutrališe proizvodnju interleukina 4, koji učestvuje u nastajanju alergija.

Smanjuje nivo holesterola i koristan je kod nastajanja prekomerne težine, jer smanjuje potrebu za jelom, uklanja celulit i omogućava bolji rad digestivnog sistema.

Da ima neverovatnu moć u suzbijanju upala u čovečijem telu, dokazala su naučna ispitivanja. Ovaj naučni dokaz je izuzetno važan, kao prevencija kod lečenja upalnih bolesti, artritisa pa i reume.

Lekovito dejstvo:

  • Antioksidativna i antiinflamatorna svojstva
  • Detoksikator organizma
  • Regulaciju telesne težine
  • Jača imunitet antivirusnim svojstvima
  • Poboljšava fizičke performanse kod sportista
  • Antialergijaska svojstva
  • Bogata gvožđem
  • Sadrži veliku količinu hlorofila.

Način upotrebe:

Pomešajte sa vodom ili sokom ili dodajte u smutije ili kaše. Napravite je sa toplim biljnim mlekom i zaslađivačem. Preporučena količina  iznosi 3g (1 ravna kafena kašičica).

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1556kJ/373kcal

Masti 6g

Od čega zasićene 3g

Ugljeni hidrati 16g

Od čega šećeri 1g

Proteini 63g

So 4g

Pakovanje 100g Just Superior

Zemlja porekla Tajvan

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top