Tajvanska Spirulina u prahu 100g Just Superior

1.590 RSD

Tajvanska Spirulina je plavo-zelena mikroalga ( preciznije cijanobakterija) koja postoji na našoj planeti milijarde godina, predstavlja iskonsku superhranu zbog izrazito visoke koncentracije nutrijenata koju sadrži.

Superior Tajvanska Spirulina u prahu, često poznata kao plavo-zelena mikroalga ili cijanobakterija, ima dugu istoriju na Zemlji, datirajući milijardama godina unazad.

Ova izvorna superhrana obiluje hranljivim sastojcima i pruža brojne zdravstvene koristi, što je potvrđeno kroz mnoga naučna istraživanja širom sveta.

Potiče sa farmi na Tajvanu, garantujući autentičnost i visok kvalitet.

Pažljivo uzgajane u čistoj planinskoj vodi na ekološki nezagađenom području, svaka serija se obrađuje pojedinačno kako bi se osigurala svežina i nutritivna vrednost.

Osim što obiluje esencijalnim vitaminima poput vitamina A, B kompleksa, C i E, naša spirulina je bogata i vitalnim mineralima kao što su magnezijum, selen, gvožđe i kalcijum.

Impresivno je što sadrži izuzetno visok nivo gvožđa, čak 23 puta više nego spanać, i više beta-karotena od šargarepe.

Tokom svog rasta, spirulina apsorbuje širok spektar minerala koji su neophodni za optimalno funkcionisanje ljudskog organizma.

Zahvaljujući visokom sadržaju hlorofila i fikocijanina, poznatih kao „zelena krv“ zbog njihove uloge u detoksikaciji tela i jačanju imunološkog sistema, spirulina pruža jedinstvenu kombinaciju nutrijenata koji podržavaju zdravlje.

Takođe, sadrži složen kompleks alfa, beta i gama karotenoida, pružajući snažnu antioksidativnu zaštitu organizmu.

Ova superhrana pomaže u eliminaciji štetnih toksina iz tela, uravnotežava pH vrednost, poboljšava krvni pritisak i smanjuje nivo holesterola.

Zeaksantin, moćan antioksidans prisutan u spirulini, dokazano štiti oči, nervni sistem i mozak, pružajući dodatnu zaštitu od štetnog zračenja.

Pored toga, spirulina može poboljšati nivo energije, pamćenje i koncentraciju, što je od izuzetne važnosti za svakodnevne aktivnosti.

Naučna istraživanja potvrđuju da doprinosi prevenciji dijabetesa, stabilizuje nivo šećera u krvi, štiti gušteraču i ćelije koje proizvode insulin, kao i da ima antiinflamatorna svojstva koja su ključna za prevenciju upalnih bolesti poput artritisa i reume.

Uz sve navedeno, ova alga takođe je bogata gvožđem, što je vitalno za zdravlje krvi, i sadrži velike količine hlorofila, što je važno za proizvodnju energije u telu.

Upotreba:

Preporučujemo konzumiranje mešanjem sa vodom, sokom, dodavanjem u smutije ili kaše. Preporučena dnevna doza je 3g praha (1 ravna kafena kašičica).

Sastav:

100% spirulina u prahu organskog porekla.

Nutritivne vrednosti na 100g:
  •  Energetska vrednost: 1556kJ/373kcal
  • Masti: 6g,
  • od kojih su zasićene masti 3g
  • Ugljeni hidrati: 16g,
  • od kojih je šećer 1g
  • Proteini: 63g
  • So: 4g
Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 100g Just Superior

Zemlja porekla Tajvan

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top