Golica pečena slana 100g

99 RSD

Redovna konzumacija semenki golice preporučuje se muškarcima u godinama koji upravo i najviše pate od problema sa prostatom.

Golica pečena slana 100g

Golica sadrži velike količine vitamina E imaju antioksidativno dejstvo, koje se bori protiv dejstva slobodnih radikala na ćelije i sanira štetu koju pravi oksidativni stres. Od minerala sadrži  bakar,gvožće ,magnezijum , mangan , fosfor i cink.

Pečena slana golica se može dodavati u hleb, peciva salate..

Kada je u pitanju bundevina semenka kalorije su svakako prisutne, ali to ne znači da ih u dijeti treba otpisati! One jesu visokokalorične jer su bogate uljima, ali morate znati da golica ne sadrži loš holesterol. Poznata kao dobar izvor proteina, minerala i dijetetskih vlakana.

Antizapaljensko dejstvo ovih semenki dobro će doći svakome ko ne praktikuje dovoljno zdrav način života, što uključuje stres, gojaznost i lošu ishranu.

Zato je jedna od zdravih namirnica koja se koristi kao preventiva i saveznik u borbi protiv dijabetesa, raka, masne jetre i srčanih oboljenja. Seme, sa druge strane, priznato je kao jedno od najboljih prirodnih sredstava za izbacivanje crevnih parazita iz organizma.

Mnogim muškarcima, koji su patili od tegoba sa prostatom konzumiranjesemenki bundeve donelo poboljšanje, a redovna konzumacija ovih semenki preporučuje se muškarcima u godinama koji upravo i najviše pate od problema sa prostatom.

Seme tikve golice sadrži linolensku i linolnu kiselinu, što znači omega-3 i omega- 6, najkorisnije masne kiseline za ljudski organizam. Njih organizam ne može da proizvede, ali su mu neophodne. Tikva, lan i konoplja su biljke koje u sebi imaju veoma dobar odnos masnih kiselina, te tri uljarice imaju najveću nutritivnu vrednost“.

Zdrave omega 3 masne kiseline:

Blago poprženo bundevino seme se može konzumirati kao grickalica, a može se dodavati u sendviče, u obroke od basmati pirinča i sveže salate.

Sastav:

Bundevina semenka i so.

Nutritivna vrednost na 100g:

Dijetetskih vlakana 9g

Masti 46g zdravih masti

Proteina 29g

Niacina 4mg

Vitamina E 10mg

Ergetska Vrednost Kcal 579

Energetska Vrednost KJ 2294

Ugljeni hidrati 1g

od kojih šećeri 1g

Vlakna 10g

So 1g

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 3kg

Zemlja porekla Srbija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top