Seme ćurekota 54g

150 RSD

Antikancerogeno dejstvo ćurekot je pokazao i kod tumora prostate, debelog creva, tumora dojke.

Seme ćurekota 54g

Seme ćurekota (crni kim, crni kumin) je pronađen još u drevnom Egiptu, u grobnici velikog faraona Tutankamona.Danas se najbolja semena dobijaju isključivo iz Egipta, mada je široku primenu našao na Azijskom kontinentu.

Crne, male semenke sadrže brojne hemijske materije koje imaju pozitivno dejstvo na čovekov organizam.

Osnovna materija po kojoj je crni kumin prepoznatljiv je timohinon, a zatim beta sitosterol, miristinska kiselina, palmitinska kiselina, palmoleinska kiselina, stearinska kiselina, oleinska, linolna i linoleinska, arahidonska kiselina. Od vitamina sadrži vitamin B1, B3, B6 i folnu kiselinu. Od minerala, zastupljeni su kalcijum, gvožđe, cink, bakar i fosfor.

Prevencija i lečenje raka. Istraživanja su pokazala ćurekot može da izazove smrt ćelija kada se koriste kod tumorskih ćeija pankresa.

Antikancerogeno dejstvo pokazao je i kod tumora prostate, debelog creva, tumora dojke. Ekstrakti ulja iz semena crnog kima, pokazali su jako antikancerogeno dejstvo kod tumora grlića materice .

Nigella sativa je pravi naziv ovih semenki.

Pomaže smirenje nervne napetosti, ublažavaju bolove usred crevnih grčeva (kolika), podstiču proizvodnju urina, poboljšavaju varenje i pomažu sprečavanje nastanka povišenog krvnog pritiska, ili njegovo snižavanje ako je već povišen. Koriste se i za smirivanje simptoma astme.

Seme crnog kima ima veoma široku primenu a upotrebljava se na različite načine. Preporučuje se jedna čajna kašika dnevno. Način unosa je po želji (pomešano sa sokom, medom, samleveno ili celo zrno).

Nije preporučljivo obrađivati na temperaturi većoj od 60°C.

Pakovanje 54g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top