Kakao prah organski 100g
Organski sirovi kakao prah ima dugu istoriju upotrebe, često povezanu s vladarima drevnih civilizacija.
Da li ste spremni da se prepustite uživanju u organskom kakaau koji zaista obećava da će vam pružiti sve zdravstvene benefite koje se pripisuju ovom izuzetno hranljivom sastojku?
Sastav: 100% organski kakao prah sa Filipina.
- Organski Top Food sirovi kakao prah
- Organski kakao sa neodoljivim misrisom i bogatim kremastim ukusom
- Garantovano hladno procesuiran
- Dolazi direktno sa Filipina
- Garantovanog porekla i svežine
Kakao – hrana drevnih vladara
Kakao predstavlja pravu riznicu hranljivih sastojaka, s više od 300 hemijskih elemenata koji povoljno utiču na zdravlje. U samo 28 grama kakaa nalazi se čak 314% preporučene dnevne doze gvožđa, što ga čini izuzetno korisnim za održavanje optimalnog zdravlja.
Proizvodi se od negrejanog kakao zrna, održavajući temperaturu procesa proizvodnje ispod 42°C kako bi se sačuvali svi enzimi i minerali koji su ključni za sirovu hranu. Ovaj proces mu omogućava da zadrži intenzivan ukus i miris, pružajući nezaboravno čokoladno iskustvo.
Kakao je neosporno je bogat antioksidansima, što ga čini jednim od najjačih na svetu i pravom superhranom.
Sa svojih 300 aktivnih supstanci, kakao donosi brojne blagodeti za ljudski organizam.
Preporučena dnevna doza kakaa je (2-3 supene kašike) i pruža obilje bakra, hroma, kalijuma, magnezijuma i mangana, čineći ga izvanrednim izvorom nutritivnih elemenata. Samo 10 grama ovog kakaa zadovoljava dnevne potrebe za gvožđem.
Lekovita dejstva kakaa:
Osim što povećava energetske nivoe organizma koristi se i prirodni antidepresiv, poznat po svojim afrodizijačkim svojstvima. Sadrži najveću koncentraciju antioksidanasa u poređenju s bilo kojom drugom namirnicom na svetu.
Pruža zaštitu organizmu od slobodnih radikala, borbu protiv stresa i depresije, zaštitu srca i krvnih sudova, holesterola, kao i poboljšanje pamćenja i koncentracije.
Takođe, kakao doprinosi regulaciji krvnog pritiska i sadrži hormone sreće poput serotonina i dopamina, dok omega-6 masne kiseline hrane mozak i doprinose opštem zdravlju organizma.
Sirovi kakao obiluje flavonolima koji mogu imati značajnu ulogu u smanjenju rizika od dijabetesa. Studije sprovedene na Univerzitetu Tufts i Univerzitetu L’Aquila pokazale su da kakao bogat flavonolima može regulisati nivoe glukoze u krvi i poboljšati funkciju ćelija koje proizvode insulin.
Istraživanja ukazuju na to da unos hrane bogate flavonoidima, poput organskog kakaa, može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti, karcinoma i nekih hroničnih bolesti.
Studija vođena od strane istraživača sa Harvardove medicinske škole analizirala je uticaj konzumiranja kakaa na ljude koji žive na ostrvu Kuna, gde je kakao deo njihove svakodnevne ishrane. Otkriveno je da su stanovnici Kune imali značajno manju stopu kardiovaskularnih bolesti i karcinoma u poređenju sa osobama koje žive na kopnu, a koje nisu konzumirale sirovi kakao.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost 1568kJ/379kcal
Masti 21g
Od čega zasićene 12g
Ugljeni hidrati 10g
Od čega šećeri 0g
Proteini 18g
So 0g
Pakovanje 100g TopFood
Zemlja porekla:
Filipini
Cena se redovno ažurira