Kakao puter nerafinisani 100g The best of nature

390 RSD

Kakao puter stvara tanak zaštitni film koji štiti kozu od UVA i UVB štetnih zraka. Odličan je za pravljenje domaće čokolade.

Kakao puter nerafinisani 100g

Kakao puter nerafinisani je prirodna biljna masnoća dobijena iz kakao zrna. Ono što ga izdvaja jeste visoka koncentracija zasićenih masti i bogatstvo antioksidansima, čineći ga izuzetno korisnim za različite primene, kako u ishrani, tako i u kozmetici.

Takođe poznat kao kakao maslac ili buter, ovaj proizvod na bazi kakaoa ima nekoliko primena u svakodnevnom životu. Može se koristiti za negu kože, kose, ali i u pripremi ukusnih i hranljivih poslastica.

Kakao maslac je nezamenljiv u nezi kože, zahvaljujući visokom sadržaju antioksidanata.

Svojim omekšavajućim i hidratantnim svojstvima, pomaže u očuvanju zdravlja kože, sprečavajući znakove starenja i štiteći je od štetnih spoljašnjih uticaja.

Pored nege kože, kakao maslac je takođe odličan za negu kose, čineći je sjajnom, hidriranom i punom volumena.

Koristi se kao sastojak u prirodnoj kozmetici zbog svojih blagotvornih efekata na kosu i kožu.

Ovaj nerafinisani proizvod pruža mnoge benefite za zdravlje i lepotu. Bogat je hranljivim materijama poput vitamina E, dopamina, triptofana i omega masnih kiselina, čime revitalizuje kožu i kosu, dajući im svežinu i sjaj.

Kakao Buter se preporučuje za pripremu sirovih čokoladnih poslastica, kao dodatak desertima ili za masažu tela.

Upotreba:

Preporučena dnevna doza je do 30g, najbolje ga je koristiti na temperaturi ispod 42°C kako bi se sačuvali njegovi hranljivi sastojci. Koristite ga za pravljenje sirovih čokoladnih poslastica, kao dodatak slatkim jelima, za obogaćivanje proteinskih napitaka ili kao ulje za masažu.

Važno je napomenuti da se nakon otvaranja preporučuje čuvanje u frižideru radi produženja roka trajanja. Proizvod je prirodan, bez veštačkih dodataka, boja, konzervansa, zaslađivača….

Sastav:

Nerafinisan kakao Buter iz Gane

Pakovanje 100g The best of nature

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top