Kikkoman soja sos bez glutena 1l

1.350 RSD

Prirodno fermentisan Tamari soja sos – bez glutena. Tamari sos sadrži pravo bogatstvo aminokiselina, odličan je izvor proteina i mikroorganizama koji pomažu varenje.

 

Kikkoman soja sos bez glutena 1l

Prirodno fermentisan Tamari soja sos – bez glutena.

Tamari sos sadrži pravo bogatstvo aminokiselina, odličan je izvor proteina i mikroorganizama koji pomažu varenje. Enzimi koji deluju u procesu fermentacije stvaraju ugodan miris i ukus. Iako bez glutena, ovaj sos ima jednako bogat ukus kao naš običan sos od soje.

Uz to omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šečere i ako izvrši neophodne hemijske procese za što bolju apsorpciju hrane.

Rezultat je poboljšana krvna slika i poboljšano opšte stanje organizma. Ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od celijakije.

Pravi se od sojinih zrna prilikom fermentacije misa ( miso pasta je namirnica koja se sprema na specijalan način od sojinih zrna posebnim postupkom fermentacije u trajanju od nekoliko godina).

Iako je Kikkoman Tamari soja sos je sličnog ukusa i izgleda kao šoju sos, tamari ima mnogo jači, oštriji i bogatiji ukus. Veoma je kvalitetan proteinski začin. Dodaje se u supe, variva, kuvane žitarice i salate.

Sastav:

voda, soja, kuhinjska so, alkoholno sirće.

Nutritivna vrednost na 100ml :

Energetska vrednost  240kJ / 57kcal

Masti 0g

Ugljeni hidrati 2,0g

od toga šećeri 0g

Proteini 10g

So 16,4g

Pakovanje 1l Kikkoman

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top