Ishrana bez glutena

Ishrana bez glutena proizvodi sertifikovanih domaćih i stranih proizvođača. Proizvodi su namenjeni osobama sa celijakijom i intolerancijom na gluten.

Gluten је kompozitni protein koji se nalazi u pšenici i srodnim žitaricama, kao što su raž i ječam. U ovsu se ne pojavljuje prirodno, ali pošto se ovas često uzgaja odmah pored pšenice. Gotovo uvek industrijski prerađuje u istim postrojenjima kao pšenica, to je ovas gotovo uvek kontaminiran ovim proteinom.

Ovaj protein daje testu elastičnost, pomaže podizanje testa i držanje oblika. Koristi se u kozmetici, u šamponima za kosu, i ostalim dermatološkim preparacijama. Ljudi netolerantni na va ovaj protein, treba da obrate pažnju i na ove proizvode, jer on ovako dospeva na prste, a s prstiju dalje u crevni trakt

Ako ste na bezglutenskoj ishrani predstavljamo vam trenutnu listu ovih proizvoda.

Ovaj spisak proizvoda će koristiti ne samo osobama koji su na dijeti.

Već i njihovim prijateljima, rođacima, partnerima, roditeljima, supružnicima, kako bi olakšali svojim celijakičarima u njihovoj detektivskoj igri traženja ovih proizvoda.

Nikada nije na odmet naglasiti da osobe koje se striktno pridržavaju ove dijete zbog zdravstvenih razloga.

Osobe sa celijakijom i alergijom na gluten moraju da izbegavaju i sitne čestice ovog prozeina. One se potencijalno mogu naći u bilo kojim prehrambenim proizvodima.

Otkrijte sve bezglutenske proizvode koji su vam potrebni za vašu ishranu u našoj prodavnici i učinite nešto dobro za sebe!

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top