Sirova soja 1kg Soya food

299 RSD

Soja je izuzetno bogat izvor belančevina, izoflavona i dijetnih vlakana, čineći je dragocenom namirnicom za zdravu ishranu.

Sirova soja 1kg Soya food

Soja je izuzetno bogat izvor belančevina, izoflavona i dijetnih vlakana, čineći je dragocenom namirnicom za zdravu ishranu. Belančevine su veoma kvalitetne, jer sadrže gotovo sve esencijalne aminokiseline, što je čini važnim izvorom proteina za ljudski organizam.

Sadržaj proteina u zrnu soje varira između 35 i 40%, dok je udeo ulja oko 20%, čineći je veoma povoljnom za ishranu. Proteini sadrže sve esencijalne aminokiseline u dovoljnoj količini, čineći prerađevine od soje kvalitetnom hranom.

Osim proteina i ulja, zrno soje sadrži i druge fiziološki aktivne sastojke poput izoflavona, fitosterola, saponina i fitinske kiseline, koji imaju povoljan uticaj na zdravlje. Međutim, postoje i neki kontroverzni sastojci, poput hemaglutinina i fitoestrogena, koji su privukli pažnju naučne zajednice.

Hemaglutinin, prisutan u semenu soje, može imati negativan uticaj na krv, otežavajući ispravnu apsorpciju kiseonika i distribuciju ćelijama organizma.

Fitostrogeni, poput genisteina i daidzeina, mogu imati uticaj na funkciju tiroidne žlijezde i stvaranje hormona, što može dovesti do razvoja hipotireoze.

Uvođenje soje u ishranu može imati brojne zdravstvene prednosti, uključujući smanjenje rizika od srčanih oboljenja, regulaciju holesterola i triglicerida, poboljšanje varenja hrane i kontrolu šećera u krvi. Fitoestrogeni iz soje takođe mogu podržati zdravlje srca, kostiju i drugih tkiva.

Sastav:

sirova soja

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 1kg Soya food

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top