Kikkoman soja sos bez glutena 1l
Prirodno fermentisan Tamari soja sos – bez glutena.
Tamari sos sadrži pravo bogatstvo aminokiselina, odličan je izvor proteina i mikroorganizama koji pomažu varenje. Enzimi koji deluju u procesu fermentacije stvaraju ugodan miris i ukus. Iako bez glutena, ovaj sos ima jednako bogat ukus kao naš običan sos od soje.
Uz to omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šečere i ako izvrši neophodne hemijske procese za što bolju apsorpciju hrane.
Rezultat je poboljšana krvna slika i poboljšano opšte stanje organizma. Ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od celijakije.
Pravi se od sojinih zrna prilikom fermentacije misa ( miso pasta je namirnica koja se sprema na specijalan način od sojinih zrna posebnim postupkom fermentacije u trajanju od nekoliko godina).
Iako je Kikkoman Tamari soja sos je sličnog ukusa i izgleda kao šoju sos, tamari ima mnogo jači, oštriji i bogatiji ukus. Veoma je kvalitetan proteinski začin. Dodaje se u supe, variva, kuvane žitarice i salate.
Sastav:
voda, soja, kuhinjska so, alkoholno sirće.
Nutritivna vrednost na 100ml :
Energetska vrednost 240kJ / 57kcal
Masti 0g
Ugljeni hidrati 2,0g
od toga šećeri 0g
Proteini 10g
So 16,4g
Pakovanje 1l Kikkoman
Cena se redovno ažurira