Kokosovo ulje hladno ceđeno 450ml Granumfood

999 RSD

Kokosovo ulje se sastoji od zasićenih masnih kiselina srednjeg lanca. Pored antibakterijskog i antimikotičkog, pripisuje mu se i imunološko dejstvo.

Kokosovo Ulje hladno ceđeno 450g

Sastav: hladno ceđeno kokosovo ulje

Kokosovo ulje, bogato laurinskom kiselinom, koristi se za negu i regeneraciju kože, kose, kao i u ishrani. Dobijeno je postupkom hladnog ceđenja mesa ploda kokosove palme, zadržavajući sve svoje hranljive vrednosti.

Karakteristike Kokosovog Ulja

Kokosovo ulje se sastoji od zasićenih masnih kiselina srednjeg lanca (MCFA), koje se razlikuju od dugolančanih po tome što se ne skladište u masnom tkivu, već ih organizam brzo apsorbuje, što povoljno utiče na varenje i rad creva. Naučnici su otkrili da ove masti uključuju kaprilnu, laurinsku i kaprinsku kiselinu, koje čine oko 62% kokosovog ulja, od čega je 91% zdravih zasićenih masti.

Zdravstvene Prednosti

 1. Podrška Imunološkom Sistemu: Laurinska kiselina, prisutna u majčinom mleku, igra ključnu ulogu u razvoju imunološkog sistema deteta, čime kokosovo ulje dobija antibakterijsko, antimikotičko i imunološko dejstvo.
 2. Varenje i Energija: MCFA su lakše za varenje, nisu odmah uskladištene kao mast, imaju antimikrobna i antifungalna svojstva, i molekularno su manje, što omogućava ćelijama lakšu apsorpciju i bržu pretvorbu u energiju u jetri.
 3. Podrška Zdravlju Srca: Kokosovo ulje pomaže u održavanju normalnog nivoa holesterola, smanjenju visokih triglicerida, prevenciji bolesti srca i visokog krvnog pritiska.
 4. Lekovita Svojstva: Pomaže u lečenju infekcija urinarnog trakta, bubrega, jetre, smanjuje inflamaciju i artritis, poboljšava pamćenje i funkcije mozga, pojačava energiju i izdržljivost, poboljšava varenje i smanjuje simptome gastrointestinalnih problema.
 5. Zdravlje Kože i Kose: Regeneriše kožu, sprečava stvaranje bora, leči opekotine, ekceme, dermatitis i psorijazu, i preporučuje se trudnicama za prevenciju strija.

Upotreba u Ishrani

Zbog visoke tačke dimljenja (180°C), kokosovo ulje je idealno za prženje, kuvanje i pečenje. Može se koristiti umesto putera, za pravljenje namaza ili u dijetama sa niskim unosom ugljenih hidrata.

Upotreba u Kozmetici

Koristi se za negu i regeneraciju kože i kose. Hidrira i regeneriše kožu, posebno nakon tuširanja kada se nanese na vlažnu kožu. Ima prijatan miris i pogodno je za trudnice zbog prevencije nastanka strija.

Upotreba u Oralnoj Higijeni

Može se koristiti za detoksikaciju usne duplje. Par kašika ulja držati u ustima i blago mućkati najmanje 15 minuta. Nakon ispljuvavanja ulja, važno je dobro isprati usta i oprati zube.

Nutritivna vrednost u 100g:

 • Energetska vrednost (kJ/kcal) 3748/895
 • Masti 99g
 • od toga: zasićene masne kiseline 93g
 • Ugljeni hidrati <0g
 • od toga: šećeri <0g
 • Proteini <0g So 0g

Pakovanje 450ml Granumfood

Cena se redovo ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top