KUZU SKROB MITOKU 50G

570 RSD

Bogat izoflavonima, Kuzu opušta mišiće i krvne žile, što ga čini korisnim za regulaciju probave i podršku zdravlju želuca i creva.

Tradicionalna medicina Japana dugo ceni Kuzu skrob kao prirodni lek i hranu. Ovaj beli skrob, dobijen iz korena biljke kuzua, raste divlje u japanskim planinama i poljima. Kuzu nije samo hrana već i lek, posebno efikasan kod prehlade, neuralgije i reume. Njegova antiinflamatorna svojstva umanjuju upalu i snižavaju temperaturu organizma.

Bogat izoflavonima, Kuzu opušta mišiće i krvne žile, što ga čini korisnim za regulaciju probave i podršku zdravlju želuca i creva. U kineskoj i japanskoj medicini, napici od Kuzu praha koriste se kao lekoviti napici za brojne tegobe, uključujući probleme sa varenjem, bolove u stomaku i dijareju.

Osim toga, Kuzu se preporučuje kao pomoć kod visokog krvnog pritiska, povišenog holesterola i migrena. Takođe, tradicionalno se koristi i za ublažavanje mamurluka, a moderna medicina prepoznaje njegovu ulogu u smanjenju želje za alkoholom i obnavljanju organa oštećenih alkoholom.

Kuzu skrob nosi oznaku garantovanog biološkog uzgoja. Za konzumaciju, preporučuje se razblaživanje kašičice Kuzua u vodi i kuvanje na laganoj vatri. Može se koristiti i za zgušnjavanje variva, umaka i pripremu toplih napitaka. Konzumira se ujutro na prazan stomak za optimalne rezultate.

Način upotrebe:

Kuzu napitak treba konzumirati ujutro, na prazan stomak. 1 kašičica kuzua razredi se u velikoj kašici hladne vode a zatim se dolije vode u 2dl vode i kuva se 5 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje. Kod gripa, prehlada i konstipacije preporučuje se kuvanje kuzua s malom količinom umeboši šljive i nekoliko kapi šoju sosa. Upotrebljava se i za zgušnjavanje variva, umaka, preliva kao i za pripremanje  toplog napitka

Pakovanje 50g Mitoku

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top