Kakao prah organski 100g Top Food

299 RSD

Kakao štiti od bolesti srca i krvnih sudova,u njemu se nalaze hormoni sreće – serotonin i dopamin.

 

Kakao prah organski 100g

TopFood organski kakao prah sadrži više od 300 hemijskih elemenata s pozitivnim učinkom na zdravlje. U 28 g kakaa nalazi se čak 314 % dnevne preporučene količine gvožđa.

Smatra jednim od najjačih antioksidanasa na svetu i jednom od najhranljivijih namirnica pa se s pravom zove i superhrana. Sadrži više od 300 aktivnih supstanci koje blagotvorno utiču na zdravlje ljudskog organizma.

Dnevna preporučena doza (2-3 supene kašike) kakao praha ima prirodno visok sadržaj bakra i hroma i izvor je kalijuma, magnezijuma, mangana, cinka. Spomenućemo da 10g sirovog kakaa  zadovoljava dnevne potrebe za unosom gvožđa.

Prirodna biljka za ishranu izuzetne nutritivne vrednosti i podiže energetska svojstva organizma. Prirodni je antidepresiv, a čuven je kao afrodizijak. Sadrži najveću koncentraciju antioksidansa u odnosu na bilo koju drugu namirnicu na svetu.

Ima više antioksidansa nego crno vino, borovnice, acai bobice, šipak i goji bobice zajedno!

Bogat izvor gvožđa, hroma, mangana, cinka, vitamina C, a zbog i velike količine sumpora poznat je kao „mineral lepote i mladosti”.

Sirovi kakao u prahu se pravi od negrejanog kakao zrna, pri čemu je temperatura procesa proizvodnje ispod 42°C kako bi se sačuvali svi enzimi i minerali koji su veoma bitni za svu sirovu hranu.

Na taj način ima mnogo izražajniji ukus i miris od običnog kakaa i sasvim mala količina omogućava izuzetan čokoladni doživljaj.

Lekovito dejstvo:

Sastav:

100% organski kakao u prahu

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1568kJ/379kcal

Masti 21g

Od čega zasićene 12g

Ugljeni hidrati 10g

Od čega šećeri 0g

Proteini 18g

So 0g

Pakovanje 100g TopFood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top