Medene kore 500g MB

265 RSD

Medene kore za medenu tortu koju niste nikada brže napravili a po originalnom receptu. Idealne za posne kolače i torte .

Medene kore 500g

Medene kore za medenu tortu koju niste nikada brže napravili a po originalnom receptu. Sam naziv torte vam govori da je glavni sastojak ove torte med, što znači da je ona veoma ukusna. Idealne za posne kolače i torte .

Za izradu razih vrsti torti i kolača a najpoznatija među njima je MEDENA PITA.

Ljubitelji meda će uživati u njenom ukusu, a oni koji nisu bi svakako trebali probati jer će u suprotnom propustiti veoma lep i bogat ukus ove torte.

Sastav:

pšenično brašno ,voda, palmino ulje, šećer, regulator kiselosti, prašak za pecivo, vanilin šećer, cimet.

Možete probati naš recept!😊

Recept:

Potrebno je 1 pakovanje  kora.

Krema:

  • 100 g mekog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 500 ml mleka a za posnu stavite bademovo mleko
  • 200 g maslaca a za posnu stavite posni margarin

Ukrašavanje:

  • šećer u prahu

Uputstvo za pripremu:

  • Za kremu pomešati meko brašno sa šećerom i vanilin šećerom.
  • Zatim u smesu dodati 20 kašika hladnog mleka, pa izmešati da nema grudvica.
  • Ostatak mleka staviti kuvati.
  • Kad mleko uzavri pomeriti  sa strane, usuti razmućenu smesu pa vratiti na vatru i kuvati dva minuta da se krema zgusne.
  • Skuvanu kremu pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  • Dok se krema hladi, penasto umutiti maslac.
  • Ohlađenu kremu u više puta dodati u umućeni maslac, pa svaki put mutiti mikserom.
  • Kremu podeliti na tri jednaka dela.
  • Jednu trećinu kreme naneti na medenu koru pa je rasporediti .
  • Staviti drugu koru, i lagano rukama pritisnuti da se gornja kora zalepi za kremu.
  • Na tu koru staviti drugu trećinu kreme i ponovo rasporediti.
  • Pokriti s trećom korom i zadnjom trećinom kreme.
  • Prekriti s četvrtom korom.
  • Opet rukama pritisnuti da se kora zajepi za kremu.
  • Kolač staviti na hlađenje u frižider preko noći da se slojevi spoje, a kore omekšaju.
  • Sutradan pošećeriti. Kolač je najboljeg ukusa kada odstoji dan ili dva.
  • Držati u frižideru.

Prijatno!💚

Pakovanje 500g MB NOVA VAROŠ

Cena  se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top