Eritritol prirodni zaslađivač 150g
Eritritol je prirodni zaslađivač dobijen fermentacijom šećera iz kukuruza. Nema kalorija, ima nizak glikemijski indeks i visoki procenat slatkoće. To je beli kristalni prah bez mirisa i ukusa .
Glikemijski indeks je O, što znači da uopšte ne podiže nivo glukoze u krvi. To ga čini posebno popularnim za svakodnevnu upotrebu.
Sadrži samo 0,2 Kcal/g, što je 95% manje od belog šećera (pogodno za dijete).
Eritritol prirodni šećer vrsta šećernog alkohola, koja se normalno nalazi u kruškama, lubenicama, grožđu.
Prirodno se nalazi i u ljudskim tkivima i telesnim tečnostima. Metabolički profilje jedinstven. Zbog svoje male molekulske težine više od 90% se apsorbuje u tankom crevu. Ovaj deo se ne metaboliše i izlučuje se nepromenjen putem urina. Preostali deo od manje od 10% dolazi do debelog creva i delimično se metaboliše. Samo oko 5% suštinske kalorijske vrednosti eritritola je obezbeđeno za telo.
Ovakav metabolički profil dovodi do ekstremno niske efektivne kalorijske vrednosti eritritola.
Nije karcenogen i među poliolima ima najvišu digestivnu toleranciju. To je posebno važno zbog toga što nije laksativ, u poređenju sa drugim poliolima.On će igrati sve značajniju ulogu u borbi protiv gojaznosti.
Korišćenje prirodnih zaslađivača je pogodano i za dijabetičare pa se uklapa u trend korišćenja prirodnih proizvoda i zdravog načina života.
On ima čist sladak ukus, bez zaostalog ukusa u ustima i oko 70% slasti saharoze (mereno u vodi). Praktično nema kalorija, samo oko 0,2 kcal/g. To je 5% od kalorijske vrednost saharoze. Ima glikemijski indeks nula, što čini da ne podiže nivo glukoze ili insulina u plazmi. Pogodan je za dijabetičare.
Zbog nedostatka kalorija pozitivno utiče na očuvanje zdravlja jer ne pogoduje razvoju štetnih bakterija i gljivica , poput karijesa zuba ili kandide . Za razliku od mnogih drugih zamena za šećer , ertritol nema neželjenih efekata kada se konzumira u normalnim količinama.
Zašto je zdrav ?
- 100% prirodan
- Proizvodi se fermentacijom šećera koji se nalazi u kukuruzu
- Termo stabilan sve do 160 C
- Proizvodi se fermentacijom šećera koji se nalazi u kukuruzu
- Niskokaloričan – ima O kalorija
- Ne povećava visinu šećera u krvi
- Pogodan za osobe koje boluju od dijaetesa
Prednosti i odlike:
- Rashlađujući sladak ukus
- Smanjuje želju za šećerom i ugljenim hidratima
- Nema nikakvih laksativnih efekata
- Usporava karijes, stvaranje zubnog kamenca i nastanak zubnog plaka
- Štiti od infekcije i ne hrani loše bakterije u našem organizmu
- Dokazano se može koristiti i u slučaju gljivičnih infekcija – kandidoza
- Ima antioksidativna svojstva
- Mogu ga sa sigurnošću koristiti odrasli, deca, dijabetičari, trudnice, osobe koje žele smršati i osobe koje su na kandida načinu ishrane
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost 0 kJ / 0 kcal
Masti 0g
od kojih zasićene masne kiseline 0g
Ugljenihidrati 99g
od kojih šećeri 0.g
Belančevine 0g
So 0g
Pakovanje 150g The best of nature